Σφάλμα
  • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_multicats, 1

satyanandayoga.gr

Το άσραμ στην Παιανία

Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος παρέχει δυνατότητα διαμονής σε ένα άσραμ που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Παιανίας. Στο χώρο αυτό διαμένουν άτομα που έχουν επιλέξει να ζουν ενεργά σύμφωνα με τη γιόγκα, πολλοί εκ των οποίων είναι και εισηγητές της γιόγκα. Επισκέπτες έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου για να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία της ζωής σύμφωνα με τη γιόγκα σε καθημερινή βάση.

Η λέξη άσραμ προέρχεται από δύο σανσκριτικές ρίζες. Σραμ που σημαίνει τόπος σκληρής εργασίας τόσο φυσικά, όσο και νοητικά και συναισθηματικά. Τόπος όπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να εργαστούμε πάνω στα προσωπικά μας προβλήματα και τις αρνητικές τάσεις και με το χρόνο να απελευθερωθούμε από την καταστρεπτική επιρροή τους πάνω μας. Η δεύτερη, είναι η λέξη ασράυα που σημαίνει καταφύγιο ή τόπος ξεκούρασης.
Ένα άσραμ είναι τόπος προσωρινής απόσυρσης από το θόρυβο του κόσμου, όπου έχουμε τον χρόνο και την ενέργεια να κοιτάξουμε προς τα μέσα και να δούμε τις βαθύτερες πλευρές του νου και της ύπαρξής μας.
 

Με άλλα λόγια το άσραμ συνδυάζει δύο πλευρές: την πιο παθητική πλευρά του ησυχαστηρίου, η οποία μας προσφέρει την ασφάλεια, το χρόνο και το χώρο να διερευνήσουμε τη δική μας θεμελιώδη φύση και την πιο ενεργητική πλευρά της σκληρής εργασίας φυσικά και νοητικά όπου αντιμετωπίζουμε όλη την εσωτερική ανασφάλεια που βασανίζει το νου μας. Αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα απαραίτητη εάν θέλουμε να πάμε πιο βαθιά στο πνευματικό/γιογκικό μονοπάτι.

Ένα άσραμ είναι επίσης ένα μέρος όπου αναπτύσσουμε την εσωτερική στάση της υπηρεσίας και την εμπειρία της κάρμα γιόγκα (αποτελεσματικότητα στη δράση) και της σέβα γιόγκα (προσφορά χρόνου και ενέργειας κάποιου για υπηρεσία).

Τα άσραμ υπάρχουν με διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ποικίλουν σε εγκαταστάσεις από την εξυπηρέτηση ενός ατόμου μέχρι τη δυνατότητα για εκατοντάδες διαμένοντες ή μπορεί να έχουν τη σύγχρονη μορφή με πολλαπλά παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

Ένα άσραμ στοχεύει να επιτρέψει στα άτομα να απορροφήσουν τη γιόγκα μέσα σε μια πνευματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και κοινωνικές τάξεις μπορούν να έρθουν για κάποιο χρονικό διάστημα, να βρουν ένα νέο όραμα για τη ζωή και να αποκτήσουν μια βαθύτερη αντίληψη για την ύπαρξή τους. Αυτό φέρνει έμπνευση και βοηθάει στην καλλιέργεια της συνεργασίας και αρμονίας μέσα στην κοινωνία. Ένα άσραμ έχει πολλά να προσφέρει στο σημερινό γεμάτο στρες κόσμο.

Το άσραμ δεν είναι ένα κέντρο ξεκούρασης και διακοπών, ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο ή κάποιο είδος κοινότητας. Άσραμ είναι ένας χώρος φορτισμένος με ενέργεια που μετασχηματίζει. Είναι ένας τόπος που μας τρέφει εσωτερικά και μας γεμίζει έμπνευση και εσωτερική δύναμη να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Η ζωή στο άσραμ είναι απλή και κοντά στη φύση. Τα κτήρια είναι παραδοσιακά κτισμένα με τον ελληνικό τρόπο, μέσα σε ανθισμένους κήπους. Η διαμονή είναι είτε σε κοιτώνες ή σε μονόκλινα, δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με ή χωρίς ανέσεις πλήρους επίπλωσης. Τα γεύματα στο άσραμ είναι χορτοφαγικά, ιδιαίτερα θρεπτικά και προετοιμάζονται από λαχανικά που καλλιεργούνται στο χωράφι οργανικής καλλιέργειας του άσραμ.

Μια μοναδική βιβλιοθήκη, εμπλουτισμένη με βιβλία σχετικά με τη γιόγκα και την πνευματικότητα, είναι στη διάθεση των διαμενόντων και των επισκεπτών για έρευνα και μελέτη σε πολλά και ποικίλα συγγράμματα.
 

Μια τυπική ημέρα της ζωής στο άσραμ
Aναλογα την εποχή, μια τυπική ημέρα της ζωής στο άσραμ,  μπορει να περιλαμβανει όλα ή κάποια απο τα ακολουθα προγραμματα  : Αφύπνιση νωρίς το πρωί, απαγγελίες βεδικών μάντρα, πρωινή τάξη γιόγκα ή προσωπική άσκηση, ομιλία ή εργαστήριο, δραστηριότητες στα τμήματα του άσραμ, γιόγκα νίντρα (πρακτική βαθιάς χαλάρωσης), διαλογισμός, κηπουρική ή γεωργία και κίρταν. Oλα τα προγραμματα μας υποκεινται σε αλλαγές.
 

Οι εισηγητές της Σατυανάντα Γιόγκα
Οι εισηγητές της Σατυανάντα Γιόγκα λαμβάνουν μια υψηλά διευρυμένη εκπαίδευση και αξιολογούνται συνεχώς ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ικανότητές τους αντανακλούν έναν υψηλό βαθμό ποιότητας και επαγγελματισμού. Συμμετέχουν σε τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την ενημέρωσή τους πάνω στις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.
 

Οργανική καλλιέργεια 
Το Σατυανάντασραμ Ελλάδας υποστηρίζει ενεργά τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας. Ομάδες ατόμων ασχολούνται με το φύτεμα, τον οργανικό έλεγχο παρασίτων ή με το φύτεμα ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης. Αυτά, μεταξύ άλλων, εφαρμόζονται με επιτυχία στους κήπους και στο χωράφι, όπου το άσραμ καλλιεργεί εποχιακά λαχανικά και βότανα.

 

Subscribe

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ
Έχοντας διαβάσει και συμφωνώντας με όλους τους ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίνω την συγκατάθεσή μου στο ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων μου. Στην περίπτωση αλλαγής, θα γνωστοποιήσω, αμέσως και με τον ίδιο τρόπο, την νέα ηλεκτρονική διεύθυνσή μου ή τον νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου μου.ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους