Σφάλμα
 • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_multicats, 1

satyanandayoga.gr

Ομάδα Γυναικών

 Οι γυναικείες ομάδες, οι οποίες καθοδηγούνται από τη Σουαμι Σιβαμουρτι, ξεκίνησαν το 2005, με πρώτο το γκρουπ της Αθήνας. Σήμερα υπάρχουν 7 γκρουπ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος και Λάρισα, Καβαλά, Μυτιλήνη και Πάτρα.

Κατεβάστε το Jaya, το δελτίο που περιλαμβάνει τα νέα, τις δραστηριότητες, τις συναντήσεις και τα προγράμματα των Ομάδων Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα από ολόκληρη την Ελλάδα.Οι στόχοι, οι σκοποί και η δομή των ομάδων Γυναικών

Σκοποί:

Οι ομάδες γυναικών, που ανήκουν στην παράδοση της Σατυανάντα Γιόγκα, δημιουργήθηκαν ώστε να αντανακλούν τις καλοδεχούμενες ιστορικές αλλαγές, οι οποίες πραγματώνονται τον τελευταίο καιρό μέσα στην κοινωνία. Θεωρούμε ότι η αποστολή μας είναι δίπτυχη. Πρώτα, να συζητήσουμε και να μορφοποιήσουμε τη συνεισφορά που εμείς, ως Ελληνίδες, ως γιογκίνι κι ως σανυάσιν, μπορούμε να προσφέρουμε για την προαγωγή των γυναίκειων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Η πρόταση μας λαμβάνει υπ’ όψη της τις διδασκαλίες της γιόγκα και της σανυάσα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευθύνες, μέσα από τη γνώση του ντάρμα, των γιάμα και των νιγιάμα, από τη γυναίκεια οπτική.

Δεύτερον, έχουμε την πρόθεση να μελετήσουμε και να ερευνήσουμε τη συνεισφορά των γυναικών, μέσα στην ιστορία, σχετικά με τη βελτίωση της ζωής και της ανθρωπότητας. Μαθαίνουμε από τις ιστορίες γυναικών, τόσο στην κοινωνική, όσο και στην ιστορική «αρένα»,όπως επίσης κι από τις αναρίθμητες ιστορίες γυναικώνπου έζησαν ζωές μεγαλειώδους αφοσίωσης, θάρρους καικαλοσύνης και μέσα από τα βάθη της σοφίας, των οποίων, θεμελιώθηκαν οι ζωές μας.


Στόχοι: 
Στόχος μας είναι να διδάξουμε μέσα από το παράδειγμα της ζωής μας ως γυναίκες, να υποστηρίζουμε κάθε μέλος της ομάδας μας με τους δεσμούς της αδελφοσύνης, και να εφαρμόζουμε την ισότητα και την αρμονία στις κοινότητες μας έχοντας συνείδηση ότι η ενότητα επιτυγχάνεται καλύτερα μέσα από την αποδοχή και την ανοχή της διαφορετικότητας.

Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από το Ένα όραμα για τις Ομάδες Γυναικών στην Ελλάδα. 


Δομή και οργάνωση:

Παρακαλώ σημειώστε: 

  1. Οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των ομάδων είναι απαραίτητο να συμμετέχουν σε όλες τις συναντήσεις.
  2. Όλα τα μέλη σημειώστε στις ατζέντες σας τις συναντήσεις των υπολοίπων ομάδων, που πραγματοποιούνται στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας και προσπαθήστε να συμμετάσχετε σε όποιες από αυτές είναι εφικτό. Ο σκοπός των επισκέψεων είναι η ανταλλαγή ιδεών, η συμμετοχή στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ομάδας και η άντληση έμπνευσης για καινούριους στόχους και σκοπούς.
  3. Ένας καινούριος ρόλος προστίθεται σε όλες τις ομάδες και αφορά την εκλογή ενός άτομου που θα ασχολείται και θα είναι υπεύθυνο για την εξεύρεση πόρων. Παρακαλούμε ενημερώστε σχετικά την Λάκσμι Ντέβι, μέχρι τις 15 Μαϊου. Τηλ. 6972215536 
  4.Είναι σημαντικό όλα τα μέλη των ομάδων να είναι δραστήρια και να συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες δραστηριότητες και στα διαδικαστικά της ομάδας τους. Παρακάτω ακολουθεί μια φόρμα που απευθύνετε προς όλες τις ομάδες και διευκρινίζει τους διάφορους οργανωτικούς ρόλους:

 • Πρόεδρος - Δημόσιες σχέσεις
 • Αντιπρόεδρος
 • Ταμίας
 • Γραμματέας
 • Αντιπρόσωπος του Σατυανάντα Μαθ
 • Προώθηση των εκδηλώσεων
 • Οικοδέσποινα
 • Τέχνη και πολιτισμός
 • Αντιπρόσωπος του Γκαρούντα
 • Υπεύθυνος εξεύρεσης πόρων


Παρακαλούνται οι πρόεδροι όλων των ομάδων να συμπληρώσουν την παραπάνω φόρμα και να την αποστείλουν στη σαννυάσιν Ντεβ Σάκτι μέχρι τις 29 Απριλίου. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Σατυανάντα Μαθ

Το Σατυανάνυα Μαθ αποτελεί την ανθρωπιστική και φιλανθρωπική πλευρά του Σατυανάντασραμ Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 1991 από την Σουάμι Σιβαμούρτι προς τιμή του Γκούρου της Σουάμι Σατυανάντα. Στόχος του είναι να βοηθήσει όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη. Οι δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ υπήρξαν ποικίλες και εκτεταμένες το προηγούμενο έτος!
    Οι Ομάδες Γυναικών της Ελλάδας παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των σκοπών και των στόχων του Σατυανάντα Μαθ.

Αντιπρόσωποι του Σατυανάντα Μαθ από κάθε ομάδα:

 • Καβάλα: Ατμα Μπαβάνι
 • Βόλος: Αϊσουάρυα
 • Αθήνα: Μπακτιράτνα
 • Θεσσαλονίκη: Ανάντα Ντάρα
 • Μυτιλήνη: Σίντι
 • Πάτρα: Γκάουρι

Παρακαλούνται, όλοι οι αντιπρόσωποι του Σατυανάντα Μαθ να ενημερώνουν την Σουάμι Σαβικαλπανάντα για τις δραστηριότητες της ομάδας τους, κάθε δυο μήνες.

Πρότζεκτ για την Ινδία 
Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν το γκρουπ από το άσραμ αναχωρήσει για την Ινδία, πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη δραστηριότητα. Τους ζητήθηκε να φέρουν στο Μονγκύρ 100 ζευγάρια μάλλινες, ζεστές κάλτσες.
Ο χρόνος ήταν λιγοστός, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν η Σουάμι Σιβαμούρτι και το γκρουπ αναχωρήσουν για την Ινδία. Το Σατυανάντα Μαθ, σε συνεργασία με άλλα άτομα, δραστηριοποιήθηκε αμέσως, για να υλοποιηθεί ο στόχος. 
Ευτυχώς με τη βοήθεια και τη σύμπραξη όλων όσων συμμετείχαν, τα καταφέραμε!!!
Σας ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση σας. 

 

Λίγα λόγια από την προσωπική μου εμπειρία ( Σν. Ντουργκασάκτι)

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και με αγάπη βοηθώντας να πραγματοποιηθεί η αγορά 100 ζευγών από μάλλινες κάλτσες, ειδικής ποιότητας, οι οποίες στάλθηκαν στο Μονγκύρ με το ελληνικό γκρουπ που αναχώρησε για την Ινδία στις 10/12/12.
Ο χρόνος που είχαμε στην διάθεση μας για να τις βρούμε, να τις παραγγέλλουμε, να τις αγοράσουμε, να τις πακετάρουμε και να τις διανείμουμε στα μέλη του γκρουπ που θα τις μετέφεραν ήταν μόλις μια εβδομάδα!! Πραγματικά με την ψυχή στο στόμα..  Και όμως ..όλα κύλησαν τόσο ωραία.
Συνεργασία, ενδιαφέρον, προθυμία, συμμέτοχη, φροντίδα από όλους ήταν τα στοιχεία που έκαναν δυνατή την προσπάθεια μας. Οι αξίες της σταθερότητας, της δημιουργίας και της επιμονής είναι χαρακτηριστικές της μεγάλης οικογενείας της Σατυανάντα Γιόγκα. 
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Σας ευχόμαστε να υποδεχθείτε τις γιορτινές ήμερες που έρχονται με αισιοδοξία, δύναμη, υγεία και προπαντός αγάπη. Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά.»


Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλες τις ομάδες του Σατυανάντα Μαθ για τη διαρκή υποστήριξη τους.

Οι εμπειρίες των γυναικών από το 8ο Συμπόσιο Γυναικών 2015

Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος διεξήγαγε το 8ο Συμπόσιο Γυναικών από τις 26 έως 28 Ιουνίου 2015. Εκατόν πενήντα γυναίκες από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στο Σατυανάντασραμ στην Παιανία για ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα Συμπόσια Γυναικών! Κάθε στιγμή ήταν μαγευτική και η δημιουργικότητα των γυναικών ήρθε στο προσκήνιο.

Όλες οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και αφορούσαν στα θέματα που οι ομάδες των γυναικών είχαν δουλέψει όλο το χρόνο, δηλαδή κεφάλι- καρδιά -χέρια, 18 –ΟΤΗΤΕΣ του Σουάμι Σιβανάντα, πρατυαχάρα και τα κλέσας.
Χαιρετίζουμε τις προτάσεις και τις ιδέες των γυναικών για την επόμενη σεζόν . Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Devshakti για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε παρακάτω μερικές εντυπώσεις από το Συνέδριο Γυναικών.

Χάρι ομ Σουάμι Σιβαμούρτι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τις μοναδικές στιγμές που περάσαμε στο συμπόσιο φέτος. Σουάμιτζι, μας μιλήσατε για αλλαγή και όλες την αισθανθήκαμε. Φέτος στο Συμπόσιο υπήρχε μια αίσθηση αρμονίας μεταξύ μας! Θεωρώ ότι έχουμε αρχίσει να ωριμάζουμε και έχουμε βάλει σε εφαρμογή τις ποιότητες που μας διδάσκετε.
Σας ευχαριστούμε πολύ !
Ομ, Πρεμ & Σάντι
Σουάμι Μπάκτι Ρατναναντανάντα (για την Ομάδα Αθήνας Γυναικών)

Χάρι ομ Σουάμι Σιβαμούρτι,
Η Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Σουάμιτζι για το υπέροχο συμπόσιο και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί της. Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, που γέμισε την καρδιά μας με δύναμη και αισιοδοξία. Την ευχαριστούμε για τα ταξίδια που έκανε όλο τον χειμώνα για να είμαστε μαζί της, βοηθώντας μας στην πνευματική μας ανάπτυξη και προσφέροντας μας τη φροντίδα και υποστήριξη της.
Με σεβασμό και αγάπη
Καλυάνα (για την Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης)

Χάρι ομ Σουάμιτζι !
Εκ μέρους της ομάδας, θα ήθελα να μεταφέρω τις πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές για την υπέροχη εκδήλωση και πολλές, πολλές ευχαριστίες στη Swamiji, για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της.
Τζανάκι (για την Ομάδα Βόλου Γυναικών)

Χάρι ομ Σουάμιτζι !
Ευχαριστούμε γιατί και φέτος βιώσαμε ένα συμπόσιο γυναικών, γεμάτο από Αγάπη, Πραότητα, Γαλήνη, Δημιουργικότητα, Ισορροπία, Αρμονία, Ευγένεια, Δοτικότητα, Ταπεινότητα, Σεβασμό !!
Ευχαριστούμε γιατί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεν θέλαμε να τελειώσουν οι μέρες του συμποσίου. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους διαμένοντας στο Άσραμ, Σουάμις και Σανυάσιν, που και φέτος φρόντισαν με την αγάπη τους, την αφοσίωσή τους, την υπομονή τους, τη σταθερότητά τους, την ηρεμία τους και την πίστη τους, να μας κάνουν να αισθανθούμε ότι το Σατυανάντασραμ είναι το σπίτι μας !!
Χάρι ομ τατ σατ
Νιρμαλράτνα (για την Ομάδα Γυναικών Καβάλας)

Subscribe

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ
Έχοντας διαβάσει και συμφωνώντας με όλους τους ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίνω την συγκατάθεσή μου στο ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων μου. Στην περίπτωση αλλαγής, θα γνωστοποιήσω, αμέσως και με τον ίδιο τρόπο, την νέα ηλεκτρονική διεύθυνσή μου ή τον νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου μου.ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

 Niranjan Blog

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους