satyanandayoga.gr

Γιόγκα: η Επιστήμη της Ζωής

ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑΤΡΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

in his footsteps02a Ο εορτασμός των 40 χρόνων της παρουσίας του Σατυανάντα άσραμ στην Ελλάδα θα εορτασθεί το 2017, με αποκορύφωμα τον εορτασμό του Φεστιβάλ SATYANANDA YOGA® στην Αθήνα.


Το Φεστιβάλ Σατυανάντα γιόγκα θα τιμήσει τα ανεξίτηλα επιτεύγματα του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, και επίσης θα μας υπενθυμίσει τον ρόλο που έπαιξε το Σατυανάντασραμ Ελλάδος από την ίδρυση του το 1977, μέχρι σήμερα, στην διάδοση της επιστήμης της γιόγκα, για την ευημερία και την εξύψωση των ανθρώπων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.


Από τις αρχές του 1976 η Σουάμι Σιβαμούρτι, πραγματοποίησε την αποστολή του Γκούρου της, η οποία ήταν το να διαδώσει την γιόγκα στους Έλληνες, ξεκινώντας από την Καλαμάτα. Η Σουάμι Σιβαμούρτι, παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα γιόγκα σε σπίτια, σε γυμναστήρια , Πανεπιστήμια και οπουδήποτε υπήρχε ενδιαφέρον για την διδασκαλία της γιόγκα. Με γρήγορο ρυθμό το μήνυμα της γιόγκα απλώθηκε, και εξαπλώθηκε μετά από την είδηση του ερχομού του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1978. Η γιόγκα άρχισε να διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς, σαν την φωτιά από την Σουάμι Σιβαμούρτι.


Το 1979 , στην νεαρή ηλικία των 19 ετών, ο Σουάμι Νιραντζανανάντα, ο αφοσιωμένος μαθητής του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, ο οποίος αργότερα ορίστηκε ως ο πνευματικός διάδοχος του Σουάμι Σατυανάντα, ήρθε στην Ελλάδα για να μεταδώσει το φως των τεχνικών της γιόγκα του συστήματος Σατυαναντα στους Έλληνες. Από τότε επισκέφτηκε άλλες τρεις φορές την Ελλάδα, εμπνέοντας ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ζωής ,να ζήσουν ένα γιογκικο τρόπο ζωής.

 

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Σουάμι Νιραντζανανάντα εργάστηκε ακατάπαυστα σαν ένας ενεργός και αφοσιωμένος Παραματσάρυα, διαδίδοντας τις τεχνικές του γκούρου του, Σρι Σουάμι Σατυανάντα, με τον αυθεντικό τρόπο που τις είχε διδαχτεί ο ίδιος. Επιτάχυνε την αποστολή του γκούρου του, με το να φέρει την γιόγκα στον 21ο αιώνα, παραμένοντας πιστός στις κλασσικές τεχνικές της Σαννυάσα και της γιόγκα.

Το 2013, ο Σουάμι Νιραντζανανάντα , διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συνέδριο Γιόγκα, στα πλαίσια των εορτασμών του Χρυσού Ιωβηλαίου του Bihar School of Yoga . Αυτό προανήγγειλε την έναρξη του δευτέρου κεφαλαίου της γιόγκα, που επικεντρώνεται στην εδραίωση της γιόγκα, με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και αφοσίωση. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο της γιόγκα, ο Σουάμι Νιραντζανάντα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα της γιόγκα, με ένα νέο τρόπο γιογκικής εκπαίδευσης και διδασκαλιών. Ονόμασε το σύστημα αυτό, Γιόγκα τσάρκα ή «Τροχό της Γιόγκα» και τόνισε ότι το επίκεντρο της διδασκαλίας θα πρέπει να είναι η εις βάθος εμπειρία πάνω στην γιόγκα.
Κατά την διάρκεια του έτους, που θα εορταστεί η επέτειος των 40 χρόνων, θα πραγματοποιηθεί ένα Γιόγκα Γιάτρα, πνευματικό ταξίδι, σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η Γιάτρα, θα περιλαμβάνει διαλέξεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκε ο Σρι Σουάμι Σατυανάντα, στην περιοδεία των έξι εβδομάδων, το 1984, ακλουθώντας τα πνευματικά βήματα των διδασκαλιών του Σρι Σουάμι Σατυανάντα που έδωσε τότε στους Έλληνες, όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα για πρώτη φόρα στις 18 Ιανουαρίου 1978, όταν είπε:

« Η χώρα μας και η χώρα σας είχαν πολύ καλές σχέσεις στο παρελθόν και ανταλλάξαμε τους πολιτισμούς μας. Οι άνθρωποι μας, ήρθαν σε σας και οι άνθρωποι σας, ήρθαν σε μας. Οι πρόγονοι μας έφεραν την γιόγκα στην Ελλάδα και εμείς πήραμε πολλά από τον υπέροχο Ελληνικό πολιτισμό πίσω στην Ινδία , και τώρα ήρθε πάλι η ώρα να ξαναενωθούμε.»

Η Γιάτρα που ονομάζεται «Γιόγκα: η επιστήμη της ζωής»

Ο Σρι Σουάμι Σατυανάνατα επισκέφτηκε την Ελλάδα επτά φορές, ταξιδεύοντας σε δεκατέσσερις πόλεις και νησιά , μεταδίδοντας τις πρακτικές και τις τεχνικές της γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα.

Μετά το τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα το 1985 και τα εγκαίνια του σημερινού άσραμ στην Παιανία, στις 29 Ιουνίου του 1985, όπου με την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι, η γιόγκα του συστήματος Σατυαναντα απέκτησε μία δυναμική και επιστημονική κατεύθυνση.

Ο Σουάμι Σατυανάνατα δίδαξε, με πρακτικό τρόπο, πώς να ενσωματώσει κανείς την γιόγκα στην καθημερινή ζωή του προκειμένου να διατηρήσει καλή υγεία, έναν ειρηνικό νου και τις τεχνικές για να έχει πρόσβαση στο λανθάνων δυναμικό του.

Το πνευματικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, θα είναι μια ευκαιρία να συνδεθούμε με τις διδασκαλίες του Σουάμι Σατυανάνατα, οι οποίες βασίζονται στις διαχρονικές και αυθεντικές φιλοσοφίες της Βεδάντα, της Σάμκυα και της Τάντρα, που προέρχονται από μια αδιάσπαστη γενεαλογία μεγάλων δασκάλων, που ζωντανεύουν από την χάρη και την εμπειρία των πνευματικών διαδόχων του Σουάμι Σατυανάνατα και γκούρου της παράδοσης μας, του Σουάμι Νιραντζανάναντα και της Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι.

Το 1982, η Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι, ευρέως γνωστή σαν Σουάμι Σατσάνγκι, συνόδεψε τον Σουάμι Σατυανάνατα στην Ελλάδα για πρώτη φορά, η οποία ταξίδευε αδιάκοπα μαζί του στην Ινδία και στο εξωτερικό. Από τότε, έχει επισκεφτεί την Ελλάδα άλλες τρεις φορές, και η πιο πρόσφατη επίσκεψη της ήταν το 2010. Η Σουάμι Σατσάνγκι έχει αφιερώσει την ζωή της στην εκπλήρωση του οράματος του Σρι Σουάμι Σατυανάνατα, με σκοπό να υποστηρίξει τους εξαθλιωμένους χωρικούς σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας , γνωστή για την φτώχια της, την Ρίκια. Είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες του Σιβανάντα Μαθ στο Ρίκιαπιτ. Αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα, με την καθοδήγηση της, έχει προσφέρει ευκαιρίες στους μη προνομιούχους.

Κατά την διάρκεια αυτής της ιστορικής χρονιάς, η Σουάμι Σιβαμούρτι και οι σαννυάσινς που έχουν εκπαιδευτεί στη γιόγκα του συστήματος Σατυαναντα, θα επισκεφτούν, κέντρα γιόγκα, πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, όπου θα δώσουν σε επιλεγμένες πόλεις σάτσανγκ, διαλέξεις, γιογκικά εργαστήρια και κίρταν.

Επίσης εισηγητές της γιόγκα, του συστήματος Σατυανάντα θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά.

Ελάτε να γνωρίσετε πως οι πρακτικές και οι τεχνικές της γιόγκα, έχουν γίνει δεκτές από άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ελάτε να μάθετε, πως, η γιόγκα μπορεί να γίνει ένας τρόπος ζωής για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και πιο γεμάτη ζωή.

Τα προγράμματα , οι ημερομηνίες και οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα όπου θα γίνει αυτό το ταξίδι δίδονται παρακάτω και υπόκεινται σε αλλαγές.

ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Κυριακή 02/04/2017 Θες/νικη
Δευτέρα 03/04/2017 Κατερίνη
Σάββατο 08/04/2017 Αλεξανδρούπολη
Κυριακή 09/04/2017 Βόλος
Τέταρτη 19/04/2017 Χανιά
Παρασκευή 21/04/2017 Ρέθυμνο
Σάββατο 22/04/2017 Ηράκλειο
Κυριακή 23/04/2017 Αγ. Νικόλαος
Τέταρτη 26/04/2017 Πάτρα
Πέμπτη 27/04/2017 Σπάρτη
Κυριακή 07/05/2017 Μυτιλήνη
Κυριακή 27/08/2017 Καλαμάτα
Τετάρτη 20/09/2017 Ρόδος
Κυριακή 1/10/2017, Χαϊδάρι
Σάββατο 7/10/2017, Λαμία
Κυριακή 8/10/2017, Λάρισα
Κυριακή 19/11/2017 Αθήνα – Φεστιβάλ Σατυανάντα Γιόγκα στην ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου

 

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους