satyanandayoga.gr

Σάντανα Ντάρανα Ντάρσαν

Σάντανα - Ντάρανα Ντάρσαν
Θέμα: Ντάρανα Ντάρσαν
Ημερομηνίες: Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018
Αφίξεις: Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 19:00 - 21:00
Αναχωρήσεις: Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 14:00


Συγκέντρωση είναι η ικανότητα να κρατιέται ο νους εστιασμένος σε ένα σημείο χωρίς να ταλαντεύεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Ένας νους που είναι συγκεντρωμένος είναι ένας ισχυρός νους. Το να βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση συγκέντρωσης σημαίνει ότι έχει μια αυξημένη αντίληψη και ότι μπορεί να δει την αλήθεια πίσω από κάθε δράση. Ένας εστιασμένος νους δίνει σε κάποιον την ικανότητα να διαπρέπει σε ό,τι κάνει και να έχει μια ανυπολόγιστη πηγή ενέργειας. Ένας εστιασμένος νους μπορεί να πετύχει σχεδόν τα πάντα. Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα ο νους παραμένει χαλαρός. Αυτή είναι μια κατάσταση που μερικές φορές αναφέρεται από τους αθλητές ως «είμαι στη ζώνη».
Η κατάσταση συγκέντρωσης - ντάρανα - είναι το 6ο στάδιο του συστήματος Ράτζα Γιόγκα του Πατάντζαλι που οδηγεί στην κατάσταση της ντυάνα, στο διαλογισμό, και τελικά στο Σαμάντι, την πραγμάτωση του Εαυτού.
Σε αυτό το πρόγραμμα θα διερευνήσουμε τις τεχνικές που μας διδάσκουν πώς να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση καθώς και πώς να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση στη ζωή μας. Με άλλα λόγια, θα μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τις διακυμάνσεις της καθημερινής ζωής, χωρίς να σπαταλάμε περιττή ποσότητα ενέργειας ή να συσσωρεύουμε ένταση, καθώς επίσης πως προοδευτικά να πάμε βαθιά μέσα στο υπόβαθρο της ύπαρξής μας και να κατανοήσουμε πως είναι οι καταστάσεις στην πραγματικότητα.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική:
• Συνεδρίες γιόγκα με θεωρία & πρακτική
• Γίόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα
• Σατ Κάρμας
• Χρόνος για προσωπική σάντανα
• Μάντρα, απαγγελίες, πούτζα, χάβαν
• Σέβα γιόγκα

Παραπομπή: Από το βιβλίο, Dharana Darshan του Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι (Yoga Publications Trust) σελίδες 3-4 (κείμενο παρακάτω)
Συγκέντρωση είναι η εστίαση του νου σε ένα σημείο, η ικανότητα να κρατιέται η επίγνωση του νου σε ένα σημείο, σε μία θέση, χωρίς να αμφιταλαντεύεται. Η τελειότητα της συγκέντρωσης οδηγεί στον διαλογισμό. Στην κατάσταση της συγκέντρωσης, ο νους δεν έχει επίγνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος ή άλλων περιφερειακών πραγμάτων που περιβάλλουν το αντικείμενο της συγκέντρωσης ..........
Κατά τον ίδιο τρόπο η συγκεντρωμένη σκέψη έχει επίσης μεγάλη δύναμη. Έχει τη δύναμη της υψηλής αντίληψης, την ικανότητα να διακρίνει την αλήθεια που υπάρχει πίσω από τα φαινόμενα. Έχει την ικανότητα να επιτύχει πολύ σημαντικά πράγματα και να παράγει αδιανόητες ποσότητες εργασίας. Ένας συγκεντρωμένος νους είναι επίσης ένας χαλαρός νους. Κάθε φορά που απορροφάστε σε κάτι, αυτόματα εισέρχεστε σε μια κατάσταση χαλάρωσης. Η συγκέντρωση είναι ζωτικής σημασίας για ό,τι κάνετε στη ζωή, επειδή αποτρέπει τον νου να περιπλανάται άσκοπα σε όλες τις κατευθύνσεις. Χωρίς συγκέντρωση δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα. Αρκεί μονάχα να κοιτάξετε γύρω σας για να διαπιστώσετε την αλήθεια αυτής της δήλωσης. Η εργασία που γίνεται με έναν συγκεντρωμένο νου γίνεται πιο ευχάριστη. Ένα άτομο με συγκεντρωμένο νου μπορεί να κάνει κάθε είδους εργασία με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ένα άτομο που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, που σκέφτεται άλλα πράγματα ενώ μια εργασία είναι σε εξέλιξη, κάνει λάθη και του παίρνει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την εργασία, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει τελικά. Θα σκέφτεται συνέχεια πόσο αργά περνά ο καιρός. Ενώ θα δουλεύει, θα ανησυχεί συνέχεια για τον εαυτό του, τα προβλήματά του, την οικογένειά του. Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης υπάρχει και κακή εφαρμογή, έτσι ώστε η εργασία δεν γίνεται σωστά. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση είναι απαραίτητη τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην πνευματική άσκηση.

Εισφορά:
Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα.


Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεσή σας :
Τηλ: 210 6644 189 / 210 6028531
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Κρατήσεις:
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
Για να κάνετε την κράτηση σας πατήστε εδώ:
http://www.satyanandayoga.gr/el/ashram-paiania/krathseis.html

legaltextgr

 • Τοποθεσία: Άσραμ Παιανίας
 • Ημερομηνίες:

  Τετάρτη 26 - Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

 • Για κρατήσεις και πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

  Σατυανάντασραμ Ελλάδος
  Τ.Θ. 22, 19002 Παιανία
  Τηλ.: 2106644189
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους