satyanandayoga.gr

Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας

Αναζωογόνησε το σώμα σου, ελευθέρωσε το πνεύμα σου.

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας είναι μια ανακαινισμένη μονοκατοικία, κοντά στο κέντρο της Παιανίας. Απέχει μόλις 4 χμ από το Σατυανάντασραμ.

Ο πανέμορφος αυτός χώρος περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα, ρεσέψιον, αποδυτήρια και έναν καταπράσινο εσωτερικό κήπο. Ένα περιβάλλον ζεστό και ήρεμο, ιδανικό για την άσκηση στη γιόγκα.
Προσφέρονται κύκλοι γιόγκα για όλους, και εξειδικευμένα προγράμματα όπως Δυναμική γιόγκα, διαλογισμός, γιόγκα για παιδιά, για εγκύους, για ευέλικτη σπονδυλική στήλη, εμβάθυνση στις άσανα, προετοιμασία για κρίγιες κ.α.
Πέρα από το τακτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, κάθε μήνα οργανώνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκδρομές με διάφορους δασκάλους.
Επίσης, το χώρο επισκέπτεται συχνά η Σουάμι Σιβαμούρτι δίνοντας σάτσανγκ, με ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την καθημερινότητα αλλά και την εσωτερική αναζήτηση.

Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Χάθα…

Περισσότερα
Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας

Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 - 13:00

  Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα Στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΓΚΑΚυριακή 22…

Περισσότερα
Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας

Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 17:00 - 19:00

Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας Ημερομηνία: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα…

Περισσότερα
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2013 JoomlaWorks Ltd.

 

Η ανάγκη για τη γιόγκα, με στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας πρόκειται να αυξηθεί ραγδαία. Στο θέμα αυτό, η Σατυανάντα γιόγκα έχει πολλά να συνεισφέρει.

Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι


Τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα παρέχουν υπηρεσίες στον Ελλαδικό χώρο, για περισσότερα από 30 χρόνια και έχουν βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να ανακαλύψουν μόνοι τους, την διαχρονική αξία των γιογκικών πρακτικών.


Satyananda Yoga®  μια ολιστική προσέγγιση. 
Μια ολιστική προσέγγιση στη γιόγκα που ενώνει Κεφάλι, Καρδιά και Χέρια.
Η Satyananda Yoga® είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ολιστικό σύστημα της γιόγκα το οποίο είναι κατάλληλο για όλους. Είναι ένα εξελισσόμενο σύστημα της γιόγκα που έχει τις ρίζες του στην παράδοση, προσαρμοσμένο ωστόσο στις ανάγκες του σήμερα.


Η Satyananda Yoga® αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι και μια σειρά δασκάλων της παράδοσής του. Είναι αυθεντική, ολιστική και συστηματική και παρέχει τα εργαλεία για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και την αφύπνιση του λανθάνοντος δυναμικού του ατόμου. Οι θετικές αλλαγές συμβαίνουν φυσικά, ως αποτέλεσμα της τακτικής εξάσκησης και δεν εξαναγκάζουν το νου και το σώμα να φτάνει στα όρια και να τα παραβιάζει. Η γιόγκα γίνεται συχνά κατανοητή ως συνώνυμο της σωματικής άσκησης, αλλά αυτό είναι μόνο μια πλευρά της γιόγκα. Στόχος της ολιστικής προσέγγισης είναι να αναπτυχθούν όλες οι πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου, όχι μόνο το σώμα, αλλά ευρύτερα η φυσική, νοητική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική πλευρά της προσωπικότητας. Το Satyananda Yoga® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην ΙΥFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.


Σύμφωνα με την παράδοση της Σατυανάντα Γιόγκα θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο νου (κεφάλι), τα συναισθήματα (καρδιά) και στις πράξεις (χέρια), έτσι ώστε να συμπληρώνουν το ένα το άλλο και να διευρύνουν τον τρόπο που εκφραζόμαστε στη ζωή. 

Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

 

 

Όλα τα προγράμματα δίνονται από εισηγητές εκπαιδευμένους στη Σατυανάντα Γιόγκα. Για τη διασφάλιση της ποιότητας της διδασκαλίας, οι εισηγητές επιμορφώνονται σε τακτά διαστήματα, εμπλουτίζοντας τις διδακτικές τους δεξιότητες.


Τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά υπηρεσίας των μελών τους. Οι εισφορές και οι δωρεές καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα και στηρίζουν την επίτευξη των στόχων και των σκοπών του σωματείου, το οποίο δε λαμβάνει ουδεμία κρατική επιχορήγηση.

 

ΚΥΚΛΟΙ

Όλοι  οι κύκλοι  δίνονται από εισηγητές εκπαιδευμένους στο σύστημα Σατυανάντα. Για τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου διδασκαλίας, οι εισηγητές παρακολουθούν μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε τακτική βάση, βελτιώνοντας έτσι τις διδακτικές τους ικανότητες. Oι κύκλοι εξελίσσονται προοδευτικά στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Eπίπεδο 1
  • Επίπεδο 2

 

Σημείωση:  Για  συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων, σε κάθε επίπεδο, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα. Κάθε επίπεδο, συστηματικά και προοδευτικά, οδηγεί τον ασκούμενο σε μια  βαθύτερη εμπειρία  του σώματος, του νου και των συναισθημάτων. Ο ασκούμενος μπορεί,, εάν επιθυμεί, να παρακολουθεί ένα ή δύο κύκλους την εβδομάδα, και συμπληρωματικά  έναν κύκλο «Γιόγκα για Όλους». Προτού ξεκινήσει κάποιος,  τους κύκλους  γιόγκα στο κέντρο, συνίσταται η παρακολούθηση ενός προγράμματος  γνωριμίας, εισαγωγής στη Σατυανάντα Γιόγκα, ώστε να εξοικειωθεί με το σύστημα Σατυανάντα. 

Προγεννητική Γιόγκα (pre-natal yoga)
στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας

Η γιόγκα κοιτάζει την εγκυμοσύνη και τη γέννηση από την οπτική γωνία του παιδιού, καθώς και της μητέρας, και τονίζει τη σημασία της άμεσης σύνδεσης του νεογέννητου με τη μητέρα. [.....] Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γιόγκα τονίζει τον ρόλο της μητέρας στη θρέψη του βρέφους, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ο βασικός ιστός της ζωής ενός παιδιού υφαίνεται στη μήτρα και η υγεία και οι νοητικές συμπεριφορές της μητέρας επηρεάζουν άμεσα το μωρό. Οι γιογκικές πρακτικές βοηθούν τη μητέρα να αναπτύξει μια θετική επίδραση στην αναπτυσσόμενη συνειδητότητα του παιδιού, καθώς και να διασφαλίσει ότι η εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννησης είναι ευεργετική κι αξέχαστη τόσο για τον εαυτό της όσο και για το παιδί.

                                                                           Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος μεγάλης αναταραχής και συναισθηματικής προσαρμογής, καθώς και μια υπέροχη ευκαιρία για ενδοσκόπηση.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση, ελλάτωση κι εξάλειψη πολλών ενοχλητικών συμπτωμάτων που εμφανίζονται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως: απότομη αύξηση του στήθους, δυσκοιλιότητα, ξηρότητα των ματιών, λιποθυμίες και ζαλάδες, αέρια και φουσκώματα, πονοκέφαλοι, αϋπνίες, ρινίτιδα, συναισθηματική αστάθεια.

Μέσα από τη γιόγκα μια γυναίκα μαθαίνει:
• πώς να κατανοεί τις αλλαγές στο σώμα, τον νου, τον συναισθηματικό της κόσμο και πώς να τις διαχειριστεί ώστε να βιώνει την υγεία, τη ζωτικότητα και την ισορροπία σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης
• πώς να είναι σε αρμονία με το μωρό της και τις ανάγκες του / της
• πώς να παραμείνει χαλαρή, θετική και αισιόδοξη κατά την περίοδο της εγκυμοσύνη
• πώς να προετοιμαστεί σωστά για τη στιγμή της γέννησης ώστε να έχει μια βαθιά, ουσιαστική εμπειρία

 Η Σατυανάντα Γιόγκα μπορεί να παρέχει τα εξής εργαλεία στη μέλλουσα μητέρα:

Άσανες (στάσεις της γιόγκα): Συγκεκριμένες άσανες για αυτή την περίοδο, παρέχουν άσκηση χωρίς ένταση, που ενισχύουν και σταθεροποιούν τους μύες και τις αρθρώσεις.
Προσφέρουν ευελιξία στο σώμα και μεταξύ άλλων:
 ενισχύουν την κοιλιακή περιοχή και τους μύες του στομάχου: Η δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς θα βοηθήσει στη μετακίνηση του εμβρύου στη σωστή θέση, στη σωστή του ανάπτυξη καθώς και στην ευκολότερη εξώθησή του από τη μήτρα.

 συντελούν στη δημιουργία μιας ισχυρής, εύκαμπτης σπονδυλικής στήλης που είναι απαραίτητη για τη γενική ευελιξία και τόνωση καθώς και την υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μια ελαστική σπονδυλική στήλη θα αποτρέψει τους ώμους να κυρτώσουν, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξαιτίας του επιπλέον βάρους που φέρει η γυναίκα.

 ενισχύουν τους μύες. Το επιπλέον βάρος του αναπτυσσόμενου παιδιού προκαλεί επίσης μεγάλη πίεση στους μύες της πλάτης, ενώ οι άσανες συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της περιοχής.

 επιδρούν στη λεκάνη. Τέλος, αλλά το πιο σημαντικό, οι άσανες σε μια κατακόρυφη θέση βοηθούν να γίνει η περιοχή της πυέλου χαλαρή και ευέλικτη για την ώρα της γέννησης.

Η Πραναγιάμα (Pranayama) βοηθά στην εξισορρόπηση της ενέργειας και την ηρεμία και σταθεροποιεί τα συναισθήματα.
Συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής και πραναγιάμα είναι εξαιρετικά χρήσιμες τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο καθώς:
 αποβάλλονται οι τοξίνες
 εξαγνίζεται το νευρικό σύστημα
 αντιμετωπίζονται οι αλλαγές του σώματος
 αντιμετωπίζεται ο πόνος

Η τεχνική της Σατυανάντα Γιόγκα Νίντρα προσφέρει την απομάκρυνση των εντάσεων σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.
Η τακτική πρακτική σε αυτήν την τεχνική παρέχει χαλάρωση, βοηθάει στην αποκατάσταση της ενέργειας και στην ανάπτυξη της επίγνωσης. Κυρίως δίνει τη δυνατότητα στη μητέρα να ενισχύσει τη δομή του DNA του εμβρύου και να εμφυτεύσει θετικές δονήσεις στο δυναμικό του. Με την Γιόγκα Νίτρα του συστήματος Σατυανάντα η μητέρα μπορεί να επικοινωνήσει με το έμβρυο σε ένα βαθύτερο επίπεδο και να ενισχύσει τον μεταξύ τους δεσμό.

Διαλογισμός: Η πρακτική του διαλογισμού φέρνει ηρεμία, νοητική καθαρότητα και σαφήνεια καθώς και εσωτερική σταθερότητα.

Σατκάρμας: τεχνικές καθαρισμού με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι ορμονικές διαταραχές καθώς και η ναυτία, η υπνηλία, η κόπωση και η μείωση της όρεξης.

Η ψυχολογία και η φιλοσοφία της γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν τη μητέρα να καταλάβει τις εμπειρίες που περνάει και να τις ζήσει πληρέστερα. Η ανάπτυξη της επίγνωσης και η κατάσταση του παρατηρητή όλων των εμπειριών στη ζωή είναι μια κεντρική διδασκαλία της γιόγκα.
                                                                                          Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

 

 

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους