satyanandayoga.gr

Εκδηλώσεις- Σεμινάρια - SYCP 2019

Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Χάθα…

Περισσότερα
Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας

Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 - 13:00

  Γνωρίστε τη Γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα Στο Διαλογιστικό Κέντρο Παιανίας ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΓΚΑΚυριακή 22…

Περισσότερα
Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας

Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 17:00 - 19:00

Σάτσανγκ με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και κοπή πίτας Ημερομηνία: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα…

Περισσότερα
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2013 JoomlaWorks Ltd.Εκδηλώσεις-Σεμινάρια

 • Kάνοντας την πρακτική σας, Σάντανα
 • Εισαγωγή στο ‘’ζώντας συνειδητά’’
 • Διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων μέσω της γιόγκα
 • Τσάκρα και σχέσεις 
 • Πράνα και Πραναγιάμα
 • Νους και διαλογισμός
 • Η αρχή SWAN
 • Κλάδοι της Γιόγκα – ενώνοντας Κεφάλι , Καρδιά , Χέρια
 • Αναπτύσσοντας την υγιή αυτοεκτίμηση μέσα από τη γιόγκα
 • H Επίγνωση σαν εργαλείο απελευθέρωσης από την κατάθλιψη, το άγχος, την ένταση και την εξάντληση
 • Σύνδεση με την πηγή: σχέση Γκούρου - μαθητή


ΓΙΟΓΚΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Χορτοφαγικά γεύματα
 • Βραδιές προβολής DVD, με τους εμπνευστές της παράδοσης της ΣΑΤΥΑΝANTA ΓΙΟΓΚΑ®
 • Ομιλίες/εργαστήρια επάνω στη γιόγκα
 • Ανοιχτή μέρα
 • Βραδιές Χάβαν/κίρταν

ΓΙΟΡΤΕΣ

 • Γιορτή Χριστουγέννων
 • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Σέβα γιόγκα
 • Σατκάρμα (τεχνικές καθαρισμού για την αποτοξίνωση του οργανισμού)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Μονοήμερες και διήμερες εκδρομές στη θάλασσα/βουνό
 • Γιόγκα και διαλογισμός στην παραλία
 • Γιόγκα στο πάρκο

Εκδηλώσεις-Σεμινάρια

Tα σεμινάρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει περισσότερα για τη γιόγκα και πώς μπορεί να ενισχύσει την προσωπική του ανάπτυξη. Όλα τα σεμινάρια συνδυάζουν θεωρία και πρακτική. Μερικά από τα σεμινάρια που μπορείτε να επιλέξετε, περιγράφονται ως εξής:

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΣΑΝΤΑΝΑ 
Για όλους
Η Σάντανα συνεπάγεται τακτική εξάσκηση στη γιόγκα. Αποτελεί το θεμέλιο για ό,τι θέλει να πετύχει κανείς μέσα από τις γιογκικές πρακτικές. Είναι το κύριο εργαλείο που χρησιμοποιεί κάποιος για να δουλέψει με τον εαυτό του, να πετύχει τους στόχους του και να βρει ένα σκοπό στη ζωή. Μέσα από την τακτική σάντανα ανοίγει ο ασκούμενος νέες πόρτες εσωτερικών εμπειριών.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ "ΖΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ"
Για όλους
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γιόγκα έχει να κάνει με σωματικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης και διαλογισμού. Σαφώς και όλα αυτά είναι θεμελιώδους σημασίας ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η γιόγκα, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στη γιόγκα. Όταν η γιόγκα αρχίζει να περνά από τους εβδομαδιαίους κύκλους στην καθημερινή μας ζωή, γίνεται μέρος μιας διαδικασίας μετασχηματισμού της προσωπικότητάς μας. Μεταφέρουμε τη γιόγκα στον τρόπο ζωής μας και αρχίζουμε να ζούμε πιο συνειδητά. Γινόμαστε πιο ικανοί στο να διατηρούμε την εσωτερική μας ισορροπία, να διαχειριζόμαστε τις διακυμάνσεις της ζωής και γενικά ζούμε πιο δημιουργικά, θετικά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πνευματικότητα. Αυτός ο κύκλος, εστιάζεται σε διάφορα θέματα με σκοπό την ανάπτυξη της επίγνωσης, σαν εργαλείο για να ζούμε συνειδητά.


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Η διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων αποτελεί κεντρικό μέρος της ανάπτυξής μας. Ακολουθώντας μερικές απλές αρχές της γιόγκα, βρίσκουμε τον τρόπο να καλλιεργήσουμε ουσιαστικότερες σχέσεις με τους άλλους, είτε αυτοί είναι φίλοι, οικογένεια, σύζυγοι, γείτονες ή συνάδελφοι.


Η ΑΡΧΗ SWAN
Για όλους
Η αρχή SWAN είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο που αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Νιραντζανανάντα για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Μέσα από την ανάπτυξη της επίγνωσης και της μελέτης του S.W.A.N. (Strengths= δυνάμεις, Weaknesses=αδυναμίες, Ambitions=φιλοδοξίες, Needs=ανάγκες), κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της αυτό-αποδοχής, της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης. Σε ένα φιλικό και μη επικριτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν και συζητούν τις δυνάμεις, τις αδυναμίες, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες τους, και αρχίζουν να βλέπουν και ν’ αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από ένα καινούριο πρίσμα θετικότητας.


ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
Για όλους 
Μάθετε τα βασικά σημεία και την πολυπλοκότητα του συστήματος των τσάκρα και πώς τα τσάκρα συνδέονται με την ανθρώπινη προσωπικότητα μας και τις νοητικές διακυμάνσεις του νου (βρίτις). Τα τσάκρα έχουν μια βαθιά επίδραση στην ανάπτυξή μας και επηρεάζουν άμεσα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως ο φόβος, η ενοχή, η ντροπή, η συστολή, η συμπόνια και άλλα. Μέσα από την πρακτική μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τα τσάκρα και αυτό να επιφέρει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική μεταμόρφωση.


ΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ
Για όλους
Πράνα είναι η ζωτική δύναμη μέσα σε όλους μας. Πράνα είναι επίσης η ενέργεια και ο ηλεκτρισμός μέσα μας, αλλά και σε ολόκληρη την εκδηλωμένη δημιουργία. Αν η πράνα αφαιρεθεί , τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε: 
• Πώς να αξιοποιηθεί αυτή η πράνα μέσω των Πραναγιάμα (αναπνευστικών ασκήσεων):
• Τεχνικές Πραναγιάμα για να αυξηθεί η ενέργεια 
• Τεχνικές Πραναγιάμα για την ηρεμία του νου 
• Τεχνικές Πραναγιάμα για την ισορροπία του νου 
• Ασφάλεια κατά την πρακτική άσκηση στην Πραναγιάμα
• Μια επιστημονική εξήγηση για τις επιδράσεις της Πραναγιάμα
• Η επίδραση της διατροφής και του τρόπου ζωής στη πράνα μέσα μας

 

Εβδομαδιαίοι κύκλοι Γιόγκα Νίντρα του Συστήματος Σατυανάντα
Η αυθεντική πρακτική του Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι.
Μια αρχαία πρακτική από το σύστημα Νυάσα διαμορφωμένη, σχεδιασμένη και διαδεδομένη στη Δύση από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι.
Σήμερα ο κόσμος βιώνει το άγχος, την ένταση και το στρες. Δεν βρίσκει τρόπους να χαλαρώσει και να απολαύσει τις καθημερινές χαρές της ζωής. Το Σύστημα Σατυανάντα προσφέρει μια μοναδική πρακτική διαλογισμού και χαλάρωσης που θα δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η Γιόγκα Νίντρα του Συστήματος Σατυανάντα είναι μια συστηματική καθοδηγούμενη πρακτική που σας προσφέρει άμεση χαλάρωση, ηρεμία, και αίσθηση ευεξίας στην καθημερινή ζωή.
Οδηγεί σε μια εσωτερική μεταμόρφωση επιφέροντας θετικές αλλαγές στον νου που γίνεται θετικός και εστιασμένος. Βοηθά στην εσωτερική εμβάθυνση, αυτογνωσία και αυτοβελτίωση.
Απομακρύνει τις σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις. Οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση και επιφέρει εσωτερική ισορροπία.
Ένας ήρεμος νους, σύμφωνα με την γιόγκα, είναι ένας δυναμικός νους γεμάτος ενέργεια για να ανταποκριθεί στην πολλαπλές δραστηριότητες της ζωής.
Είναι μια απλή πρακτική που γίνεται από την ύπτια στάση, δεν προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση και είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία και σωματότυπο.


«Η Γιόγκα Νίντρα η οποία προέρχεται από τις τάντρες, είναι μια ισχυρή τεχνική με την οποία μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει συνειδητά. Χαλάρωση δεν σημαίνει ύπνος. Χαλάρωση σημαίνει να είσαι σε κατάσταση ευδαιμονίας »
                                                                                              Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι


Εβδομαδιαίοι κύκλοι Διαλογισμού του Συστήματος Σατυανάντα
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τη σημασία του διαλογισμού στην υγεία και την ευεξία.
Οι τεχνικές του διαλογισμού απαλλάσσουν τον νου από τις υπερβολικές σκέψεις, βοηθούν στην αύξηση της αισιοδοξίας και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, οδηγούν σε έναν ήσυχο, δυνατό, εστιασμένο, ήρεμο και θετικό νου, αφυπνίζουν το λανθάνον δυναμικό του ανθρώπου και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και μας βοηθούν άμεσα να ζήσουμε μια πιο όμορφη και πλήρης καθημερινότητα.
Έχει αποδειχθεί ότι ο διαλογισμός χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες, μειώνει την πίεση του αίματος, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.
Το τμήμα του διαλογισμού περιλαμβάνει πρακτικές προετοιμασίας και οι συμμετέχοντες σκούνται σε τεχνικές που αναπτύχθηκαν από το σύστημα Σατυανάντα, όπως: Άνταρ Μόουνα, Ατζάπα Τζάπα, Άνταρ Ντάρσαν, Τρατάκ.


Οι κύκλοι διαλογισμού δεν απαιτούν προηγουμένη εμπειρία και είναι κατάλληλοι για όλους.


Οι τεχνικές αυτές περιέχουν διαφορετικά στάδια και θα διδαχθούν ανά τρίμηνο:
Άνταρ Μόουνα: Ονομάζεται αλλιώς και Εσωτερική Σιωπή, οδηγεί στην εσωτερίκευση, στην αποταύτιση και παρατήρηση των σκέψεων και της λειτουργίας του νου.
Ατζάπα Τζάπα: Στην πρακτική αυτή χρησιμοποιούνται οι ηχητικές δονήσεις σε συνδυασμό με την επίγνωση της αναπνοής, και οδηγεί τον νου στη συγκέντρωση.
Άνταρ Ντάρσαν: Η πρακτική αυτή οδηγεί στην ανακάλυψη του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα συναισθήματα τον νου και κατά συνέπεια τη ζωή μας. Οδηγεί στην ανάπτυξη της επίγνωσης των συναισθημάτων, στην αποταύτιση και τελικά στη διαχείριση των συναισθημάτων.
Τρατάκ: με την εστίαση σε ένα σταθερό εξωτερικό σημείο, επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη της δύναμης της θέλησης, της μνήμης και της συγκέντρωσης. Το Τρατάκ βοηθά στην ανακούφιση της αυπνίας, της εξάλειψης του άγχους και της νοητικής έντασης.

Εμβαθύνοντας στη γιόγκα – μελέτη και εφαρμογή στις Σούτρες του Πατάνζαλι
Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στην μελέτη των αρχαίων κειμένων του Πατάντζαλι, τα οποία είναι ιδιαίτερα επίκαιρα για τη σημερινή εποχή.
Η εμβάθυνση στη γιόγκα ακολουθεί στάδια και βήματα και δεν είναι μια απλή άσκηση σωματικών στάσεων.
H εμβάθυνση στις σούτρες του Πατάντζαλι μας προτρέπει στην τήρηση κανόνων συμπεριφοράς που αφορούν την κοινωνική και προσωπική εσωτερική στάση και συστηματική προετοιμασία προς τον διαλογισμό.
Η προσέγγιση αυτή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εφαρμογής της γιόγκα όπου η προετοιμασία, η εμβάθυνση και τελικά ο διαλογισμός είναι βήματα που ακολουθούν το ένα το άλλο. Περιλαμβάνει αρχές που αφορούν την κοινωνική και προσωπική ζωή, άσανα (σωματικές στάσεις), πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής), και τεχνικές διαλογισμού.
Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συστηματικής άσκησης είναι ότι μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από τα εμπόδια που του φέρνει ο νους , να διαχειριστεί τις διακυμάνσεις του νου του, να αναπτύξει την επίγνωση, να απομακρύνει τη νωθρότητα, και να ζήσει την καθημερινότητα με αισιοδοξία, διαμορφώνοντας μια θετική προσωπικότητα. Ο νους γίνεται ήρεμος, γαλήνιος και δημιουργικός .
Οι κύκλοι  για τη μελέτη και εφαρμογή των σούτρας του Πατάντζαλι δεν απαιτούν προηγουμένη εμπειρία και είναι κατάλληλοι για όλους.

«Φυτέψτε μια σκέψη και θερίστε μια δράση.
Φυτέψτε μια δράση και θερίστε μια συνήθεια.
Φυτέψτε μια συνήθεια και θερίστε ένα χαρακτήρα.
Φυτέψτε ένα χαρακτήρα και θερίστε το πεπρωμένο.»
Σουάμι Σιβανάντα Σαρασουάτι

Εβδομαδιαίοι κύκλοι Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα για παιδιά
Γιόγκα για παιδιά ( 7-11 ετών)
Οι κύκλοι γιόγκα για παιδιά είναι μια διαδραστική προσέγγιση της γιόγκα. Mέσα από τα παραμύθια, τη ζωγραφική και το παιχνίδι, τα παιδιά βοηθιούνται να πραγματοποιήσουν τις ηλικιακές μεταβάσεις με πιο ομαλό και ήρεμο τρόπο. Μέσω της γιόγκα αποκτούν αυτοπειθαρχία, συγκέντρωση, καλή μνήμη, βελτίωση της έκφρασης και της αυτοπεποίθησής τους, ποιότητες που θα τους βοηθήσουν στη σχολική τους ζωή και στις συναναστροφές με τους συμμαθητές τους.
Μέσα από το γέλιο και τη χαρά, τις στάσεις του σώματος (άσανα) και τις τεχνικές αναπνοής, τα παιδιά ωφελούνται από τη γιόγκα, που εξισορροπεί το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα και μαθαίνουν να πειθαρχούν με ένα ευχάριστο τρόπο και να συγκεντρώνονται, όταν χρειάζεται.
Μέσω της γιόγκα τα παιδιά:
• Αποκτούν αυτοπειθαρχία και συγκέντρωση
• Βελτιώνουν τη μνήμη τους
• Διατηρούν καλή υγεία
• Μαθαίνουν να διώχνουν την ένταση και την κούραση, βελτιώνουν την έκφραση και την αυτοπεποίθησή τους
• Αναπτύσσουν συναισθηματική νοημοσύνη

Οι κύκλοι γιόγκα για παιδιά δεν απαιτούν προηγουμένη εμπειρία και είναι κατάλληλα για όλα τα παιδιά.

«Οι πρακτικές της γιόγκα δεν βοηθούν μόνο να παραμείνει το νεανικό σώμα δυνατό και εύκαμπτο, αλλά εμπεριέχουν νοητικές πειθαρχίες που βοηθούν να αναπτυχθεί η προσοχή και η συγκέντρωση και διεγείρουν τις δημιουργικές ικανότητες που ενυπάρχουν στο παιδί σε λανθάνουσα κατάσταση.»
                                                                               Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

Εβδομαδιαίοι κύκλοι Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα για για εφήβους
Γιόγκα για εφήβους (12-16 ετών)
Η συστηματική πρακτική της γιόγκα εξασφαλίζει σωματική υγεία και ευεξία, νοητική και ψυχική αρμονία και βοηθά τους εφήβους να δημιουργήσουν όμορφες και αρμονικές σχέσεις με την οικογένεια, με τους συνομηλίκούς τους και να αντιμετωπίσουν με αυτοπεποίθηση τον κόσμο γύρω τους.
Οι κύκλοι γιόγκα για εφήβους γίνονται σε ένα κλίμα σεβασμού των αναγκών τους και κατανόησης των ανησυχιών τους.

Η γιόγκα βοηθά τους έφηβους:
• Στην εξισορρόπηση των ορμονών και στη συναισθηματική αρμονία κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο
• Στην απομάκρυνση του στρες και της έντασης
• Στη δημιουργία σωματικής και νοητικής ισορροπίας
• Στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας
• Στην ενδυνάμωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της αντιληπτικής τους ικανότητας

Οι κύκλοι γιόγκα για εφήβους δεν απαιτούν προηγουμένη εμπειρία και είναι κατάλληλες για όλους τους εφήβους.


«Η ευτυχία είναι η αληθινή κατάσταση του ανθρώπου. Αυτός είναι ο λόγος που η νέα γενιά έχει στραφεί προς τη γιόγκα, για να βρει την αληθινή της φύση και έτσι να βρει τη διαρκή ευτυχία που μετασχηματίζει την παροδική ευτυχία.»
                                                                              Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι


Στο τμήμα αυτό θα διδαχθούν στάσεις του σώματος (άσανα) και τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα), πρακτικές χαλάρωσης και οραματισμού που εξισορροπούν το ενδοκρινικό καθώς και το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό βοηθούν ώστε να εξασφαλιστεί η αρμονική σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη των νέων.


«Το πεπρωμένο ελέγχεται από το ενδοκρινικό σύστημα»
                                                       Άλμπερτ Αϊνστάιν

Γιόγκα και οικολογία

Το χάβαν είναι η απάντηση της γιόγκα στα οικολογικά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εποχή μας, καθώς η επανάληψή του εξαγνίζει το περιβάλλον.

Χάβαν είναι μια πρακτική που ασκείται από τους αρχαίους βεδικούς χρόνους σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Είναι μια διαδικασία εξαγνισμού της ατμόσφαιρας μέσα από μια ειδικά προετοιμασμένη φωτιά μαζί με απαγγελίες των μάντρας (ισχυρές, θετικές δονήσεις).

Κατά τη διάρκεια του χάβαν δημιουργείται ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο επιφέρει ισορροπία στο εξωτερικό και το εσωτερικό περιβάλλον.
Εναρμονίζει τη λειτουργία της πράνα (ζωτική ενέργεια) και μας συνδέει με τη φύση και τους δικούς μας φυσικούς βιορυθμούς.

Η επίδραση του χάβαν είναι άμεση στο νου που γίνεται πιο θετικός και ήρεμος. Μειώνει το άγχος, οδηγεί σε μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης, βελτιώνει τη γενική υγεία, αυξάνει την ενέργεια. Τρέφει τη ζωή των φυτών και εξουδετερώνει την επιβλαβή ακτινοβολία και τα παθογόνα βακτήρια.

Το χάβαν δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία και είναι κατάλληλο για όλους.

Το χάβαν θα πραγματοποιείται κάθε μήνα στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα, οι ημέρες / ημερομηνίες πρόκειται να ανακοινωθούν.

 


ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ – ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ Κ-Κ-Χ (ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΡΔΙΑ, ΧΕΡΙΑ)
Για όλους
Το σεμινάριο αυτό περιγράφει τους 5 κύριους κλάδους της γιόγκα για τα διάφορα είδη προσωπικοτήτων (σωματική, πνευματική, συναισθηματική, παραψυχική), ξεκινώντας με: 

 • Xάθα Γιόγκα - καθαρίζει και εξισορροπεί τις ροές της ενέργειας στο σώμα και οδηγεί σε υγιές σώμα - νου υγιή
 • Κάρμα Γιόγκα - Η Γιόγκα της δράσης που γίνεται με διαλογιστική επίγνωση και που αποκαλύπτει τους προγραμματισμούς του νου, βάση των οποίων αντιδρούμε. Είναι η γιόγκα του δυναμικού διαλογισμού. 
 • Μπάκτι Γιόγκα - το μονοπάτι της αφοσίωσης, των συναισθημάτων της αγάπης, της συμπόνιας και της διαχείρισης των συναισθημάτων. Εξαγνίζει και αφυπνίζει τις ποιότητες της καρδιάς.
 • Ράτζα Γιόγκα - είναι γνωστή ως το βασιλικό μονοπάτι της γιόγκα, η γιόγκα του διαλογισμού, το εσωτερικό ταξίδι στο νου. 
 • Γκυάνα Γιόγκα - είναι η διαδικασία της διερεύνησης και των ερωτήσεων, το να έρθει κάποιος σε επαφή με την έμφυτη γνώση μέσα του, τη διαίσθηση και την εσωτερική φύση.
 • Ανακαλύψτε τα εργαλεία μέσα από τους διάφορους κλάδους της γιόγκα για να εξισορροπήσετε την καρδιά (σκέψεις), το κεφάλι (συναισθήματα) και τα χέρια (δράσεις), προκειμένου να βρείτε μια θετική και δημιουργική έκφραση, για όλες τις πλευρές της προσωπικότητας σας.


ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την υγιή αυτοεκτίμηση. Υγιής αυτοεκτίμηση είναι όταν μπορεί να σταθεί κάποιος στα πόδια του με αυτοπεποίθηση, και συγχρόνως παραμένει ταπεινός στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.


ΕΠΙΓΝΩΣΗ - ΩΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ
Για όλους
Όταν αισθάνεστε παγιδευμένοι από την ταραγμένη και ξέφρενη εποχή που ζούμε, μπορεί να φαίνεται αδύνατο να ξεφύγετε. Και όμως είναι δυνατόν να ξαναβρείτε την ειρήνη και την ικανοποίηση από την αρχή. 
Αυτό το σεμινάριο θα μας δείξει πώς μπορούμε με επιτυχία, να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη, το άγχος, την ένταση και την εξάντληση, να ελευθερωθούμε μια για πάντα, δοκιμάζοντας μια εναλλακτική λύση, σε έναν αγώνα δρόμου ζωής, χωρίς τέλος, ο όποιος έχει κατακλείσει την καθημερινή μας ζωή.

 

ΓΙΟΓΚΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για μέρες και ώρες.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Για όλους
Διάρκεια: 1.30’
Είτε είστε χορτοφάγοι, είτε απλά θέλετε να πειραματιστείτε, αυτά τα απογεύματα, με τα ισορροπημένα χορτοφαγικά πιάτα, θα σας αφήσουν ικανοποιημένους και γεμάτους.


ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ DVD ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑ ΓΙΟΓΚΑ
Για όλους
Περάστε ένα υπέροχο απόγευμα, βλέποντας ένα DVD των δασκάλων της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα και βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας και έμπνευση στη ζωή σας.


ΟΜΙΛΙΕΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Διάρκεια : 1.30’
Μάθετε κάτι νέο στην παρουσία των ειδικών προσκεκλημένων ομιλητών για τις ποικιλόμορφες πτυχές της γιόγκα και πώς η γιόγκα μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή σας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΟΓΚΑ
Για όλους 
Διάρκεια : 2 ώρες 
Ανοιχτή μέρα πραγματοποιείται μία φορά ή δύο φορές το χρόνο, με σκοπό να καλωσορίσουμε τους γείτονες μας, φίλους, οικογένειες, εισηγητές της γιόγκα και τους μαθητές τους, καθώς επίσης και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη γιόγκα και το γιογκικό τρόπο ζωής. Εργαστήρια, συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες γίνονται με θέματα επάνω στην γιόγκα και το ρόλο της, στην κοινωνία του σήμερα.


ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΑΒΑΝ/ΚΙΡΤΑΝ 
Για όλους
Τα χάβαν είναι τελετές, που έχουν τις ρίζες τους στις αρχαίες παραδόσεις, όπου το στοιχείο της φωτιάς είχε πρωταρχική σημασία και είναι γνωστές στην ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια. Συνδυάζοντας την απαγγελία των μάντρα και καίγοντας φυσικά αρωματικά βότανα δημιουργείται μια κατάλληλη ατμόσφαιρα, για τον εξαγνισμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντος, με σκοπό την διασφάλιση της ευημερίας όλων.
Με τις δονήσεις που παράγονται κατά τη διάρκεια των κίρταν και των μάντρα, από τις φωνητικές χορδές μας, ανοίγουν οι καρδιές μας, το σώμα και το μυαλό μας αμέσως ενεργοποιούνται και η αντίληψη μας εκλεπτύνεται και συντονίζεται με λεπτότερες δονήσεις.

ΓΙΟΡΤΕΣ
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Για όλους 
Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χαράς και της ευθυμίας. Αφιερώστε χρόνο με τους φίλους σας, στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Είναι η στιγμή να απομακρύνετε ό,τι σας απασχόλησε μέσα στη χρονιά, να διασκεδάσετε και να αντάλλαξε ξεχωριστά δώρα.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Για όλους 
Η γιορτή του να μοιραζόμαστε και να στέλνουμε ευχές για καλή τύχη, σε κάθε ένα από εμάς αλλά και στο σύνολο. Ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΣΕΒΑ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους 
Η Σέβα Γιόγκα αποτελείται από τις δραστηριότητες που βασίζονται στη συντροφικότητα και που αποσκοπούν στην εξύψωση των άλλων μέσω της κατανόησης των αναγκών τους. Μέσω της επαναλαμβανόμενης άσκησης στη σέβα γιόγκα αποκτά κανείς επίγνωση των κάθε είδους νοητικών προγραμματισμών και έτσι αρχίζει η διαδικασία της αποβολής των προγραμματισμών που δεν είναι πλέον χρήσιμοι.


ΣΑΤΚΑΡΜΑ (τεχνικές καθαρισμού) 
Αριθμός κύκλων: Μια φορά το μήνα
Η επιστήμη της γιόγκα δίνει την ίδια βαρύτητα σε ορισμένες τεχνικές καθαρισμού, που δίνει στην άσανα και στην πραναγιάμα. Χωρίς τακτικό καθαρισμό των διαφόρων συστημάτων, δεν μπορεί κάποιος να αποκομίσει το μέγιστο των ευεργετημάτων των τεχνικών της γιόγκα. Χωρίς εξαγνισμό του σώματος, δεν μπορεί κανείς να προετοιμαστεί για τις ανώτερες πρακτικές της γιόγκα. Τα αποτελέσματα των σατκάρμα μπορούν να συνοψιστούν σε μία λέξη: εξαγνισμός. Όταν τα διάφορα συστήματα του σώματος έχουν εξαγνιστεί, το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι η ενέργεια μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα από το σώμα. Η ικανότητα κάποιου να εργαστεί, να σκεφτεί, να χωνέψει, να γευτεί, να αισθανθεί, να βιώσει τις διάφορες εμπειρίες αυξάνεται και αναπτύσσεται μεγαλύτερη επίγνωση.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΒΟΥΝΟ
Για όλους 
Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο, μια μικρή απόδραση αναζωογόνησης, σε ένα καταφύγιο ανάμεσα στα βουνά ή κοντά στη θάλασσα. Περιλαμβάνει: τεχνικές γιόγκα δύο φορές την ημέρα, εργαστήρια, Σατυανάντα Γιόγκα Nίντρα™, διαλογισμό και χρόνο για περιηγήσεις ή κολύμπι στη θάλασσα.


ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΗΓΗ: ΣΧΕΣΗ ΓΚΟΥΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
Για όλους 
Η σχέση μεταξύ γκούρου και μαθητή είναι βαθύτερη από όλες τις άλλες σχέσεις, βαθύτερη και από τη σχέση με τον άνδρα σας, τη γυναίκα, τον πατέρα, το γιο. 
Η σχέση γκούρου - μαθητή δεν είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη σχέση. Δεν πρόκειται για μια κτητική σχέση. Μπορεί να αγαπάτε τον Γκούρου σας αλλά δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ο γκούρου ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην γιογκική παράδοση για χιλιάδες χρόνια. Αλλά ακόμα και με την τρέχουσα δημοτικότητα της γιόγκα, ο όρος γκούρου και η σχέση γκούρου - μαθητή είναι παρεξηγημένη, οδηγώντας κάποιον στο να πιστεύει ότι είναι περιττή ή ακόμη και επιβλαβής. Με απλά λόγια, η σχέση γκούρου - μαθητή είναι η σχέση δάσκαλου-μαθητευόμενου η οποία εφαρμόζεται στην πνευματική ζωή. Σε αυτό το πρόγραμμα θα κατανοήσετε καλύτερα τις βαθύτερες πτυχές αυτής της σχέσης και πως συσχετίζετε με τη ζωή του μαθητή.

"Ο σκοπό της ύπαρξης ενός γκούρου δεν είναι να αποδυναμώσει τη θέλησή σας. Είναι να σας διδάξει τα μυστικά της ανάπτυξης της εσωτερικής σας δύναμης, μέχρι να μπορείτε να σταθείτε ακλόνητοι στη μέση κόσμων που συντρίβονται και καταρρέουν»

Παραμαχαμσα Γιογκανάντα

 

 

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους