satyanandayoga.gr

Εκδηλώσεις-Σεμινάρια - SYCP 2018 - 2019

Ομιλία: Εισαγωγή στην Κρίγια Γιόγκα

Ομιλία: Εισαγωγή στην Κρίγια Γιόγκα

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ομιλία: «Εισαγωγή στην Κρίγια Γιόγκα»Ημερομηνία: Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18.30 – 20.00 Στο Διαλογιστικό…

Περισσότερα
Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Ομιλία: Εισαγωγή στην Χάθα γιόγκα και στα σατ κάρμας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Χάθα…

Περισσότερα
Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Σατυανάντασραμ 2018

Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Σατυανάντασραμ 2018

Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Περισσότερα
Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Το πνεύμα των ΧριστουγέννωνΣτο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα ΠαιανίαςΜε την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι και τους…

Περισσότερα
Ομιλία: Διαλογισμός - η πορεία προς έναν ήρεμο και δημιουργικό νου

Ομιλία: Διαλογισμός - η πορεία προς έναν ήρεμο και δημιουργικό νου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ομιλία: Διαλογισμός – η πορεία προς έναν νου ήρεμο και δημιουργικό, με τη Σουάμι Σαβικαλπανάντα…

Περισσότερα
Τσάκρα και σχέσεις

Τσάκρα και σχέσεις

Ιανουάριος έως Μάιος 2019

                             …

Περισσότερα
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2013 JoomlaWorks Ltd.Εκδηλώσεις-Σεμινάρια

 • Kάνοντας την πρακτική σας, Σάντανα
 • Εισαγωγή στο ‘’ζώντας συνειδητά’’
 • Διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων μέσω της γιόγκα
 • To σύστημα των Τσάκρα και Βιοψυχολογία
 • Πράνα και Πραναγιάμα
 • Νους και διαλογισμός
 • Η αρχή SWAN
 • Κλάδοι της Γιόγκα – ενώνοντας Κεφάλι , Καρδιά , Χέρια
 • Αναπτύσσοντας την υγιή αυτοεκτίμηση μέσα από τη γιόγκα
 • H Επίγνωση σαν εργαλείο απελευθέρωσης από την κατάθλιψη, το άγχος, την ένταση και την εξάντληση
 • Σύνδεση με την πηγή: σχέση Γκούρου - μαθητή


ΓΙΟΓΚΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Χορτοφαγικά γεύματα
 • Βραδιές προβολής DVD, με τους εμπνευστές της παράδοσης της ΣΑΤΥΑΝANTA ΓΙΟΓΚΑ®
 • Ομιλίες/εργαστήρια επάνω στη γιόγκα
 • Ανοιχτή μέρα
 • Βραδιές Χάβαν/κίρταν

ΓΙΟΡΤΕΣ

 • Γιορτή Χριστουγέννων
 • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Σέβα γιόγκα
 • Σατκάρμα (τεχνικές καθαρισμού για την αποτοξίνωση του οργανισμού)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Μονοήμερες και διήμερες εκδρομές στη θάλασσα/βουνό
 • Γιόγκα και διαλογισμός στην παραλία
 • Γιόγκα στο πάρκο

Εκδηλώσεις-Σεμινάρια

Tα σεμινάρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει περισσότερα για τη γιόγκα και πώς μπορεί να ενισχύσει την προσωπική του ανάπτυξη. Όλα τα σεμινάρια συνδυάζουν θεωρία και πρακτική. Μερικά από τα σεμινάρια που μπορείτε να επιλέξετε, περιγράφονται ως εξής:

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΣΑΝΤΑΝΑ 
Για όλους
Διάρκεια: 6 ώρες
Η Σάντανα συνεπάγεται τακτική εξάσκηση στη γιόγκα. Αποτελεί το θεμέλιο για ό,τι θέλει να πετύχει κανείς μέσα από τις γιογκικές πρακτικές. Είναι το κύριο εργαλείο που χρησιμοποιεί κάποιος για να δουλέψει με τον εαυτό του, να πετύχει τους στόχους του και να βρει ένα σκοπό στη ζωή. Μέσα από την τακτική σάντανα ανοίγει ο ασκούμενος νέες πόρτες εσωτερικών εμπειριών.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ "ΖΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ"
Για όλους
Διάρκεια: 8 ώρες 
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γιόγκα έχει να κάνει με σωματικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης και διαλογισμού. Σαφώς και όλα αυτά είναι θεμελιώδους σημασίας ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η γιόγκα, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στη γιόγκα. Όταν η γιόγκα αρχίζει να περνά από τους εβδομαδιαίους κύκλους στην καθημερινή μας ζωή, γίνεται μέρος μιας διαδικασίας μετασχηματισμού της προσωπικότητάς μας. Μεταφέρουμε τη γιόγκα στον τρόπο ζωής μας και αρχίζουμε να ζούμε πιο συνειδητά. Γινόμαστε πιο ικανοί στο να διατηρούμε την εσωτερική μας ισορροπία, να διαχειριζόμαστε τις διακυμάνσεις της ζωής και γενικά ζούμε πιο δημιουργικά, θετικά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πνευματικότητα. Αυτός ο κύκλος, εστιάζεται σε διάφορα θέματα με σκοπό την ανάπτυξη της επίγνωσης, σαν εργαλείο για να ζούμε συνειδητά.


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Διάρκεια: 8 ώρες 
Η διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων αποτελεί κεντρικό μέρος της ανάπτυξής μας. Ακολουθώντας μερικές απλές αρχές της γιόγκα, βρίσκουμε τον τρόπο να καλλιεργήσουμε ουσιαστικότερες σχέσεις με τους άλλους, είτε αυτοί είναι φίλοι, οικογένεια, σύζυγοι, γείτονες ή συνάδελφοι.


Η ΑΡΧΗ SWAN
Για όλους
Διάρκεια: 8 ώρες
Η αρχή SWAN είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο που αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Νιραντζανανάντα για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Μέσα από την ανάπτυξη της επίγνωσης και της μελέτης του S.W.A.N. (Strengths= δυνάμεις, Weaknesses=αδυναμίες, Ambitions=φιλοδοξίες, Needs=ανάγκες), κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της αυτό-αποδοχής, της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης. Σε ένα φιλικό και μη επικριτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν και συζητούν τις δυνάμεις, τις αδυναμίες, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες τους, και αρχίζουν να βλέπουν και ν’ αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από ένα καινούριο πρίσμα θετικότητας.


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΙ ΒΙΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 
Για όλους 
Διάρκεια: 8 ώρες 
Μάθετε τα βασικά σημεία και την πολυπλοκότητα του συστήματος των τσάκρα και πώς τα τσάκρα συνδέονται με την ανθρώπινη προσωπικότητα μας και τις νοητικές διακυμάνσεις του νου (βρίτις). Τα τσάκρα έχουν μια βαθιά επίδραση στην ανάπτυξή μας και επηρεάζουν άμεσα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως ο φόβος, η ενοχή, η ντροπή, η συστολή, η συμπόνια και άλλα. Μέσα από την πρακτική μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τα τσάκρα και αυτό να επιφέρει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική μεταμόρφωση.


ΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ
Για όλους
Διάρκεια: 8 ώρες 
Πράνα είναι η ζωτική δύναμη μέσα σε όλους μας. Πράνα είναι επίσης η ενέργεια και ο ηλεκτρισμός μέσα μας, αλλά και σε ολόκληρη την εκδηλωμένη δημιουργία. Αν η πράνα αφαιρεθεί , τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε: 
• Πώς να αξιοποιηθεί αυτή η πράνα μέσω των Πραναγιάμα (αναπνευστικών ασκήσεων):
• Τεχνικές Πραναγιάμα για να αυξηθεί η ενέργεια 
• Τεχνικές Πραναγιάμα για την ηρεμία του νου 
• Τεχνικές Πραναγιάμα για την ισορροπία του νου 
• Ασφάλεια κατά την πρακτική άσκηση στην Πραναγιάμα
• Μια επιστημονική εξήγηση για τις επιδράσεις της Πραναγιάμα
• Η επίδραση της διατροφής και του τρόπου ζωής στη πράνα μέσα μας

 

Εβδομαδιαίοι κύκλοι Γιόγκα Νίντρα του Συστήματος Σατυανάντα
Για όλους
Η Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα είναι μία διαλογιστική πρακτική που η εφαρμογή της βοηθάει τον ασκούμενο να βιώσει βαθιά χαλάρωση και να αποβάλει τις όποιες σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις που βρίσκονται συσσωρευμένες μέσα του.
Ο όρος γιόγκα νίντρα συχνά αναφέρεται ως παραψυχικός ύπνος (η λέξη nidra στα σανσκριτικά σημαίνει ύπνος) ή ως βαθιά χαλάρωση με εσωτερική όμως επίγνωση, καθώς λειτουργεί σε βαθύτερα επίπεδα επίγνωσης. Μια ώρα γιόγκα νίντρα ισούται με 4 ώρες ύπνου.

Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι χαλαρώνουν όταν σωριάζονται σε μια άνετη καρέκλα με ένα ποτό ή τσιγάρο και διαβάζουν εφημερίδα ή ανοίγουν την τηλεόραση. Αυτό όμως, στην πραγματικότητα, είναι απλώς μια εκτροπή των αισθήσεων. Η πραγματική χαλάρωση είναι μια εμπειρία πολύ πιο πέρα από όλα αυτά. Για να βιώσετε την πλήρη χαλάρωση πρέπει να διατηρήσετε την επίγνωσή σας. Αυτή είναι η Γιόγκα Νίντρα, η κατάσταση του δυναμικού ύπνου.
                                                                                              Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Αυτή η πρακτική έχει τις ρίζες της στις αρχαίες ταντρικές γραφές, στην πρακτική που ονομαζόταν νυάσα (nyasa). Σχεδιάστηκε και εισήχθηκε στη Δύση από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι ο οποίος την έχει προσαρμόσει σε μία πολύ απλή, αλλά ουσιαστική, μορφή που μπορεί να ασκηθεί από οποιονδήποτε.

Η γιόγκα νίντρα του συστήματος Σατυανάντα είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει σε κάποιον να φέρει θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής του καθώς ο νους γίνεται ήρεμος, θετικός, και εστιασμένος.
Η πρακτική της Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα εκτελείται από την ύπτια στάση και δεν προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματικούς τύπους.

 

ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 

Για όλους
Διάρκεια: 8 ώρες 
Ο διαλογισμός είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να κρατιέται ο νους θετικός και να καλλιεργείται μια αισιόδοξη στάση. Ανακαλύψτε πώς ο διαλογισμός και η κατανόηση του νου μπορεί να είναι για σας ένα πολύ πρακτικό εργαλείο. Είτε ενδιαφέρεστε για την πνευματικότητα ή τη νοητική γαλήνη του νου, είτε ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε την ικανότητα του να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε το εργασιακό σας περιβάλλον ή τις καταστάσεις της ζωής, αυτός ο κύκλος θα είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και κατανόηση.


ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ – ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ Κ-Κ-Χ (ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΡΔΙΑ, ΧΕΡΙΑ)
Για όλους
Διάρκεια : 8 ώρες 
Το σεμινάριο αυτό περιγράφει τους 5 κύριους κλάδους της γιόγκα για τα διάφορα είδη προσωπικοτήτων (σωματική, πνευματική, συναισθηματική, παραψυχική), ξεκινώντας με: 

 • Xάθα Γιόγκα - καθαρίζει και εξισορροπεί τις ροές της ενέργειας στο σώμα και οδηγεί σε υγιές σώμα - νου υγιή
 • Κάρμα Γιόγκα - Η Γιόγκα της δράσης που γίνεται με διαλογιστική επίγνωση και που αποκαλύπτει τους προγραμματισμούς του νου, βάση των οποίων αντιδρούμε. Είναι η γιόγκα του δυναμικού διαλογισμού. 
 • Μπάκτι Γιόγκα - το μονοπάτι της αφοσίωσης, των συναισθημάτων της αγάπης, της συμπόνιας και της διαχείρισης των συναισθημάτων. Εξαγνίζει και αφυπνίζει τις ποιότητες της καρδιάς.
 • Ράτζα Γιόγκα - είναι γνωστή ως το βασιλικό μονοπάτι της γιόγκα, η γιόγκα του διαλογισμού, το εσωτερικό ταξίδι στο νου. 
 • Γκυάνα Γιόγκα - είναι η διαδικασία της διερεύνησης και των ερωτήσεων, το να έρθει κάποιος σε επαφή με την έμφυτη γνώση μέσα του, τη διαίσθηση και την εσωτερική φύση.
 • Ανακαλύψτε τα εργαλεία μέσα από τους διάφορους κλάδους της γιόγκα για να εξισορροπήσετε την καρδιά (σκέψεις), το κεφάλι (συναισθήματα) και τα χέρια (δράσεις), προκειμένου να βρείτε μια θετική και δημιουργική έκφραση, για όλες τις πλευρές της προσωπικότητας σας.


ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Διάρκεια : 4 ώρες 
Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την υγιή αυτοεκτίμηση. Υγιής αυτοεκτίμηση είναι όταν μπορεί να σταθεί κάποιος στα πόδια του με αυτοπεποίθηση, και συγχρόνως παραμένει ταπεινός στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.


ΕΠΙΓΝΩΣΗ - ΩΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ
Για όλους
Διάρκεια : 8 ώρες 
Όταν αισθάνεστε παγιδευμένοι από την ταραγμένη και ξέφρενη εποχή που ζούμε, μπορεί να φαίνεται αδύνατο να ξεφύγετε. Και όμως είναι δυνατόν να ξαναβρείτε την ειρήνη και την ικανοποίηση από την αρχή. 
Αυτό το σεμινάριο θα μας δείξει πώς μπορούμε με επιτυχία, να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη, το άγχος, την ένταση και την εξάντληση, να ελευθερωθούμε μια για πάντα, δοκιμάζοντας μια εναλλακτική λύση, σε έναν αγώνα δρόμου ζωής, χωρίς τέλος, ο όποιος έχει κατακλείσει την καθημερινή μας ζωή.

 

ΓΙΟΓΚΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για μέρες και ώρες.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Για όλους
Διάρκεια: 1.30’
Είτε είστε χορτοφάγοι, είτε απλά θέλετε να πειραματιστείτε, αυτά τα απογεύματα, με τα ισορροπημένα χορτοφαγικά πιάτα, θα σας αφήσουν ικανοποιημένους και γεμάτους.


ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ DVD ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑ ΓΙΟΓΚΑ
Για όλους
Διάρκεια : 1.30’
Περάστε ένα υπέροχο απόγευμα, βλέποντας ένα DVD των δασκάλων της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα και βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας και έμπνευση στη ζωή σας.


ΟΜΙΛΙΕΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους
Διάρκεια : 1.30’
Μάθετε κάτι νέο στην παρουσία των ειδικών προσκεκλημένων ομιλητών για τις ποικιλόμορφες πτυχές της γιόγκα και πώς η γιόγκα μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή σας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΟΓΚΑ
Για όλους 
Διάρκεια : 6 ώρες 
Ανοιχτή μέρα πραγματοποιείται μία φορά ή δύο φορές το χρόνο, με σκοπό να καλωσορίσουμε τους γείτονες μας, φίλους, οικογένειες, εισηγητές της γιόγκα και τους μαθητές τους, καθώς επίσης και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη γιόγκα και το γιογκικό τρόπο ζωής. Εργαστήρια, συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες γίνονται με θέματα επάνω στην γιόγκα και το ρόλο της, στην κοινωνία του σήμερα.


ΒΡΑΔΙΕΣ ΧΑΒΑΝ/ΚΙΡΤΑΝ 
Για όλους
Διάρκεια : 2ώρες 
Τα χάβαν είναι τελετές, που έχουν τις ρίζες τους στις αρχαίες παραδόσεις, όπου το στοιχείο της φωτιάς είχε πρωταρχική σημασία και είναι γνωστές στην ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια. Συνδυάζοντας την απαγγελία των μάντρα και καίγοντας φυσικά αρωματικά βότανα δημιουργείται μια κατάλληλη ατμόσφαιρα, για τον εξαγνισμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντος, με σκοπό την διασφάλιση της ευημερίας όλων.
Με τις δονήσεις που παράγονται κατά τη διάρκεια των κίρταν και των μάντρα, από τις φωνητικές χορδές μας, ανοίγουν οι καρδιές μας, το σώμα και το μυαλό μας αμέσως ενεργοποιούνται και η αντίληψη μας εκλεπτύνεται και συντονίζεται με λεπτότερες δονήσεις.

ΓΙΟΡΤΕΣ
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Για όλους 
Διάρκεια: 3 ώρες 
Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χαράς και της ευθυμίας. Αφιερώστε χρόνο με τους φίλους σας, στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Είναι η στιγμή να απομακρύνετε ό,τι σας απασχόλησε μέσα στη χρονιά, να διασκεδάσετε και να αντάλλαξε ξεχωριστά δώρα.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Για όλους 
Διάρκεια: 1. 30’ 
Η γιορτή του να μοιραζόμαστε και να στέλνουμε ευχές για καλή τύχη, σε κάθε ένα από εμάς αλλά και στο σύνολο. Ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΣΕΒΑ ΓΙΟΓΚΑ 
Για όλους 
Η Σέβα Γιόγκα αποτελείται από τις δραστηριότητες που βασίζονται στη συντροφικότητα και που αποσκοπούν στην εξύψωση των άλλων μέσω της κατανόησης των αναγκών τους. Μέσω της επαναλαμβανόμενης άσκησης στη σέβα γιόγκα αποκτά κανείς επίγνωση των κάθε είδους νοητικών προγραμματισμών και έτσι αρχίζει η διαδικασία της αποβολής των προγραμματισμών που δεν είναι πλέον χρήσιμοι.


ΣΑΤΚΑΡΜΑ (τεχνικές καθαρισμού) 
Αριθμός κύκλων: Μια φορά το μήνα
Διάρκεια: 2-3 ώρες 
Η επιστήμη της γιόγκα δίνει την ίδια βαρύτητα σε ορισμένες τεχνικές καθαρισμού, που δίνει στην άσανα και στην πραναγιάμα. Χωρίς τακτικό καθαρισμό των διαφόρων συστημάτων, δεν μπορεί κάποιος να αποκομίσει το μέγιστο των ευεργετημάτων των τεχνικών της γιόγκα. Χωρίς εξαγνισμό του σώματος, δεν μπορεί κανείς να προετοιμαστεί για τις ανώτερες πρακτικές της γιόγκα. Τα αποτελέσματα των σατκάρμα μπορούν να συνοψιστούν σε μία λέξη: εξαγνισμός. Όταν τα διάφορα συστήματα του σώματος έχουν εξαγνιστεί, το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι η ενέργεια μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα από το σώμα. Η ικανότητα κάποιου να εργαστεί, να σκεφτεί, να χωνέψει, να γευτεί, να αισθανθεί, να βιώσει τις διάφορες εμπειρίες αυξάνεται και αναπτύσσεται μεγαλύτερη επίγνωση.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 
Επικοινωνήστε με τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα γιόγκα για ημέρες και ώρες


ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΒΟΥΝΟ
Για όλους 
Αφίξεις: Παρασκευή απόγευμα
Αναχώρηση: Kυριακή στις 14:00
Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο, μια μικρή απόδραση αναζωογόνησης, σε ένα καταφύγιο ανάμεσα στα βουνά ή κοντά στη θάλασσα. Περιλαμβάνει: τεχνικές γιόγκα δύο φορές την ημέρα, εργαστήρια, Σατυανάντα Γιόγκα Nίντρα™, διαλογισμό και χρόνο για περιηγήσεις ή κολύμπι στη θάλασσα.


ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΗΓΗ: ΣΧΕΣΗ ΓΚΟΥΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
Για όλους 
Διάρκεια : 4 ώρες 
Η σχέση μεταξύ γκούρου και μαθητή είναι βαθύτερη από όλες τις άλλες σχέσεις, βαθύτερη και από τη σχέση με τον άνδρα σας, τη γυναίκα, τον πατέρα, το γιο. 
Η σχέση γκούρου - μαθητή δεν είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη σχέση. Δεν πρόκειται για μια κτητική σχέση. Μπορεί να αγαπάτε τον Γκούρου σας αλλά δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ο γκούρου ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην γιογκική παράδοση για χιλιάδες χρόνια. Αλλά ακόμα και με την τρέχουσα δημοτικότητα της γιόγκα, ο όρος γκούρου και η σχέση γκούρου - μαθητή είναι παρεξηγημένη, οδηγώντας κάποιον στο να πιστεύει ότι είναι περιττή ή ακόμη και επιβλαβής. Με απλά λόγια, η σχέση γκούρου - μαθητή είναι η σχέση δάσκαλου-μαθητευόμενου η οποία εφαρμόζεται στην πνευματική ζωή. Σε αυτό το πρόγραμμα θα κατανοήσετε καλύτερα τις βαθύτερες πτυχές αυτής της σχέσης και πως συσχετίζετε με τη ζωή του μαθητή.

"Ο σκοπό της ύπαρξης ενός γκούρου δεν είναι να αποδυναμώσει τη θέλησή σας. Είναι να σας διδάξει τα μυστικά της ανάπτυξης της εσωτερικής σας δύναμης, μέχρι να μπορείτε να σταθείτε ακλόνητοι στη μέση κόσμων που συντρίβονται και καταρρέουν»

Παραμαχαμσα Γιογκανάντα

 

 

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους