satyanandayoga.gr

1η Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα 2015

 

1η Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα 2015

 

Η Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ, στο Μονγκύρ, παρουσιάζει

 

Γιόγκα: Η κληρονομιά μας

 

 

Τι είναι η γιόγκα;

 

Η γιόγκα είναι μια αρχαία επιστήμη και ένας τρόπος ζωής που ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από τους ρίσις (σοφούς)και οραματιστές χιλιετίες πριν. Έχει διατηρηθεί και συντηρηθεί προσεκτικά και έχει εξαπλωθεί στην ινδική χώρα κατά τη διάρκεια ετών, μέσα από τις διάφορες ιστορικές διακυμάνσεις. Αυτό συνέβη χάρη του ευνοϊκού κοινωνικού, πολιτιστικού και ιστορικού περιβάλλοντος που επικρατεί εδώ. Σήμερα, η γιόγκα αποτελεί κομμάτι ολόκληρου του κόσμου. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει τη γιόγκα για να αποκτήσουν υγεία και αρμονία, και για να εξερευνήσουν το εσωτερικό τους δυναμικό.

 

Αυτοί που συνέβαλαν στον σκοπό της γιόγκα


Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα, και ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος των γιόγκι είναι αυτό του Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ.
Το 1963, διακήρυξε: «Η γιόγκα θα αναδυθεί ως μια πανίσχυρη παγκόσμια κουλτούρα η οποία θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων παγκοσμίως.». Στην αυγή του εικοστού πρώτου αιώνα, η αλήθεια των λόγων του είναι εμφανής ολόγυρα. Από το 2008, η παράδοση της γιόγκα-Vidya στην Ινδία γιορτάζει την «Yoga Poornima» την ημέρα της πανσελήνου του μήνα Margashirsha (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) για να αποδώσει φόρο τιμής στην πληρότητα που προσφέρει η γιόγκα η οποία διάνθισε τη ζωή των ανθρώπων ολόκληρου του κόσμου. Αυτή η μέρα επιλέχτηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα για να σηματοδοτήσει το απόγειο της ανθρώπινης εξέλιξης που μέσω της γιόγκα επιτυγχάνεται.

 

Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα


Αυτό που θεωρούταν σκέψη των σοφών, σήμερα αποτελεί πλέον σκέψη του κόσμου. Το 2014, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε oμόφωνα ότι η 21η Ιουνίου θα γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα. Αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, όπου η νύχτα και η μέρα δεν βρίσκονται σε ισορροπία, θα τιμάται η δύναμη της γιόγκα, η οποία παρέχει την ισορροπία.

 

Προσωπικό πρόγραμμα άσκησης στη γιόγκα

 

Η Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ υποστηρίζει την ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα και την προσπάθεια που γίνεται από εθνικές και διεθνείς κοινότητες για την προώθηση της γιόγκα.
Ως απάντηση στις αιτήσεις ατόμων και οργανώσεων για τον καλύτερο τρόπο συμμετοχής στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα, η Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ θα ήθελε να μοιραστεί τις ιδέες της με όλους.

 

Η οδηγία είναι τα παιδιά, οι νέοι, οι γυναίκες και η Yoga Mitra Mandals να διεξάγουν δύο συνεδρίες γιόγκα με συγκεκριμένες πρακτικές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

 

Πρωί: Από τις 06:00 μέχρι τις 07:00, τα άτομα να συγκεντρώνονται σε ταράτσες, βεράντες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους των σπιτιών τους και των κέντρων και να κάνουν τις ακόλουθες πρακτικές:

 

1. Shavasana *
2. Kaya sthairyam
3. Απαγγελία του Om (3 φορές) και Shanti mantra **
4. Tadasana (10 γύροι)
5. Tiryak Tadasana (10 γύροι)
6. Kati chakrasana (10 γύροι)
7. Shavasana *
8. Surya namaskara (5 γύρους)
9. Shavasana *
10. Nadi Shodhana pranayama (10 γύροι)
11. Bhramari Pranayama (10 φορές)
12. Shavasana *
13. Απαγγελία του Om (3 φορές)

 

* Η Shavasana μπορεί να ασκείται ανάλογα με την ανάγκη της ομάδας.

 

** Om saha naavavatu. Saha nau bhunaktu.
Saha veeryam karavaavahai.
Tejasvinaavadheetamastu maa vidvishaavahai.
Om shantih, shantih, shantih.

 

Αυτές οι πρακτικές έχουν επιλεγεί ειδικά, δεδομένου ότι προάγουν και ενισχύουν την υγεία και την ευεξία ολιστικά. Η ιδέα είναι επίσης να έρθουν τα άτομα σε επαφή ως οικογένεια ή κοινότητα κάτω από το πνεύμα της γιόγκα.

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα 2015

 

 

Βράδυ: Από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 να γίνεται ένας σύντομος γιογκικός διαλογισμός.
Ανάψτε μια λάμπα λαδιού ή ένα κερί στο πάτωμα ή στο κέντρο του δωματίου, που θα φωτίζει όλο το χώρο ομοιόμορφα.
Τα άτομα μπορούν να καθίσουν σε έναν κύκλο γύρω από τη λάμπα ή το κερί και να κάνουν ένα διαλογισμό που να περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία βήματα:
1. Απαγγελία του Om (3 φορές) και Shanti mantra **
2. Kaya sthairyam (ακινησία του σώματος) για 5 λεπτά
3. Trataka (σταθερή ενατένιση της λάμπας / κεριού) για 10 λεπτά.
4.Pratipaksha Bhavana: Ανασκόπηση των δραστηριοτήτων ολόκληρης της μέρας, εντοπίζοντας τις πιο δυσάρεστες ή αρνητικές εμπειρίες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μέρας. Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στις αντίθετες θετικές και ανώτερες ποιότητες και μετατρέψτε την αρνητική εμπειρία σε ευοίωνη, χαρούμενη, και πλήρη.

 

5. Απαγγελία:
Asato maa sad gamaya
Tamaso maa jyotir gamaya
Mrityor maa amritam gamaya
Sarveshaam svastirbhavatu
Sarveshaam shantirbhavatu
Sarveshaam poornam bhavatu
Sarveshaam mangalam bhavatu
Loka samastaa sukhino bhavantu
Om shantih, shantih, shantih.

 

Η παραπάνω απαγγελία αποτελεί μια απόφαση και περιέχει την ουσία των γιογκικών διδασκαλιών. Αντιπροσωπεύει για τον αναζητητή τούς προσωπικούς και κοινωνικούς στόχους της γιόγκα. Από το μη αληθινό στο αληθινό, από το σκοτάδι στο φως, από τη θνητότητα, την καταστροφή και τον μετασχηματισμό, στη σταθερότητα, τη συνέχεια και την αιωνιότητα. Αυτά αποτελούν τους προσωπικούς στόχους τους οποίους η γιόγκα μας έχει δώσει με σκοπό να τους ανακαλύψουμε. Μόλις οι προσωπικοί στόχοι για αρμονία και ισορροπία επιτευχθούν, τότε μετατρέπονται σε στόχους που προσεγγίζουν και αγγίζουν τον κάθε άνθρωπο. Οι κοινωνικοί στόχοι της γιόγκα είναι η καλοσύνη σε αφθονία, η ειρήνη, η πληρότητα, ένα ευοίωνο περιβάλλον παντού, και μια πλήρης, χαρούμενη και αρμονική ζωή. Αυτοί είναι οι στόχοι της γιόγκα τους οποίους ένας αναζητητής πασχίζει να τελειοποιήσει.

 

Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα

 

 

Ποιο θα πρέπει να είναι το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα;
Προκειμένου να τιμήσουμε τον αληθινό σκοπό αυτής της αρχαίας πνευματικής επιστήμης, ο στόχος θα πρέπει να είναι να εμπνευστούν οι άνθρωποι και να υιοθετήσουν τη γιόγκα όχι ως υλική κουλτούρα, αλλά ως τρόπο ζωής. Όταν η γιόγκα γίνεται τρόπος ζωής τότε βελτιώνεται η σωματική υγεία και η αντοχή, αναπτύσσεται η νοητική διαύγεια και η εσωτερική δημιουργικότητα, και βιώνεται η ειρήνη και η πληρότητα της ζωής. Επομένως, στη Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, κάθε ασκούμενος στη γιόγκα και κάθε αναζητητής (sadhaka) θα πρέπει να θέσει μια απόφαση (sankalpa),, μια απόφαση, ώστε να ενσωματώσει τα γιόγκικα χαρακτηριστικά στην καθημερινή του ζωή και να ζει σύμφωνα με τις γιογκικές αρχές. Αυτό θα αποτελέσει την απαρχή ενός υγιέστερου, φωτεινότερου και πιο ειρηνικού μέλλοντος για την ανθρωπότητα.

 

Hari Om Tat Sat
ΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΜΕ ΤΟΝ SWAMI NIRANJAN

Ευχές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα

"Η γιόγκα είναι μια πειθαρχία για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, μια φιλοσοφία για την επίτευξη της ειρήνης. Αν θέλετε να έχετε υγεία, αν θέλετε να βιώσετε την ειρήνη, και να εξελιχτείτε, ενσωματώστε τη γιόγκα στον τρόπο ζωής σας. "

Swami Satyananda

21η Ιούνιου, 2015

Η 21η Ιουνίου 2015, ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα και αντιπροσωπεύει τη διεθνή αναγνώριση ότι η γιόγκα είναι μια ολιστική προσέγγιση που επιτυγχάνει σωματική ευεξία, νοητική ηρεμία και συναισθηματική ισορροπία. Σε ολόκληρο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει τη γιόγκα για να αποκτήσουν υγεία και αρμονία και για να εξερευνήσουν το εσωτερικό δυναμικό τους. Η αποδοχή της πρότασης για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, εγκρίθηκε με ομοφωνία από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και υπήρξε μια ιστορική στιγμή για την Ινδία.

Με την ευκαιρία της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα εκφράζουμε τον σεβασμό μας για την αρχαία επιστήμη της γιόγκα, μια επιστήμη μετασχηματισμού και πνευματικής εξέλιξης που τελειοποιήθηκε και δόθηκε από τους αρχαίους σοφούς και οραματιστές της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια των αιώνων. Αυτή είναι η πραγματική πνευματική μας κληρονομιά.

Για να τιμήσουμε και να επωφεληθούμε από αυτή την κληρονομιά, χρειάζεται να συνδεθούμε με τις διδασκαλίες και την σοφία της γιόγκα ως τρόπο ζωής. Μόνο όταν η γιόγκα γίνει τρόπος ζωής βελτιώνεται η σωματική υγεία και η αντοχή, αναπτύσσεται νοητική διαύγεια και εσωτερική δημιουργικότητα, και βιώνει κανείς την ειρήνη και την πληρότητα της ζωής.

Ο γιογκικός τρόπος ζωής βασίζεται στην πρακτική, την επίγνωση, τη στάση, τη δράση, την απόσπαση και τη διάκριση. Η επίγνωση είναι η ικανότητα να παρατηρούμε και να κατανοούμε το περιβάλλον, τις συνθήκες, τις καταστάσεις και τα γεγονότα που μας επηρεάζουν. Η στάση σχετίζεται με την ανάπτυξη μιας θετικής και δημιουργικής προοπτικής για τη ζωή, και επίσης με την ικανότητα να μετατρέπουμε τις αρνητικές επιρροές σε θετική έμπνευση για να μπορέσουμε βελτιωθούμε και να ενθαρρύνουμε και άλλους να βελτιωθούν επίσης. Η δράση περιλαμβάνει την κατανόηση του πώς χρειάζεται να δρούμε, να σκεφτόμαστε και να αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Σε αυτό βοηθάει η viveka (διάκριση): γνωρίζοντας το δίκαιο από το άδικο, το σωστό από το λάθος, το κατάλληλο από το μη κατάλληλο και το καθολικό από το περιορισμένο.

Αυτή η ημέρα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους μαθητές του Swami Satyananda, καθώς σηματοδοτεί την καρποφορία της vakya, του οράματος και της προφητείας του γκουρού μας, όταν το 1963 διακήρυξε: «Η γιόγκα θα αναδυθεί ως ένας ισχυρός παγκόσμιος πολιτισμός που θα αλλάξει την πορεία των παγκόσμιων γεγονότων. »

Ήταν ο Swami Sivananda που συνειδητοποίησε ότι η ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας δεν ήταν η Βεδάντα και η υψηλή πνευματική λόγια γνώση, αλλά κυρίως η πρακτική και η απλή εφαρμογή της γιόγκα. Η γιόγκα χρειαζόταν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, στο σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο και να παρέχει μια ολοκληρωμένη μέθοδο μετασχηματισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας. Το 1963 η γιόγκα ήταν ένας άγνωστος όρος στη Δύση, και στην Ινδία θεωρούνταν μια πρακτική προορισμένη για σαννυάσιν και shadhus, που ζούσαν σε απομόνωση. Όπως είπε ο Σρι Σουάμιτζι "Υπήρξε μια εποχή, που η απομόνωση ήταν αναγκαία, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και τώρα όλοι μπορούν να ασκηθούν στη γιόγκα. Η ειρήνη και η σοφία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας και όλοι θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για την επίτευξή τους. "

Οι μαθητές του Swami Sivananda, όπως οι Swami Venkatesananda, Swami Satchidananda, Swami Chidananda, Swami Sivananda Radha, Swami Nadabrahmananda, και o Swami Satyananda, μετέφεραν τη γιόγκα από το Rishikesh, ένα μικρό χωριουδάκι στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη .

Σήμερα, η ιστορία αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα. Αφιερώνω τη μέρα αυτή για να τιμήσω και να εκδηλώσω τον σεβασμό μου στο όραμα του γκούρου μου, ένα όραμα που διακήρυξε πριν από πενήντα χρόνια, και στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα είναι σπουδαίας σημασίας, διότι καθώς τα λόγια του γκούρου εκπληρώνονται, όλοι λαμβάνουν την ευλογία, τη χάρη, την εύνοια και την ομορφιά που αυτά αποκαλύπτουν.

Ως σαννυάσιν το πρώτο καθήκον μου είναι απέναντι στον γκούρου μου, Swami Satyananda, και για να τιμήσω αυτόν, την αποστολή και το όραμα της γιόγκα, έχω επιλέξει να περάσω την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα στο Samadhi του γκούρου μου, στο Rikhiapeeth.

Ως σαννυάσιν έχω αφιερώσει τον εαυτό μου στο να εργάζομαι για τη γιόγκα ως επιστήμη, τρόπο ζωής και πολιτισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του γκουρού μου για να αναπτύξω και να ζήσω την vidya της γιόγκα, τη σαννυάσα και την πνευματική ζωή.

Η Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ έχει λάβει πολλές προσκλήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και από πολλές εθνικές οργανώσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες, ζητώντας από τη σχολή να καθοδηγήσει και να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη. Οι σαννυάσιν της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ υποστηρίζουν πλήρως την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα και πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα στο Μονγκύρ για να ενθαρρύνουν τις κοινότητες και τις οικογένειες να αγκαλιάσουν τη γιόγκα, όχι μόνο ως ένα σύνολο πρακτικών, αλλά ως κύριο συστατικό της καθημερινής τους ζωής.

Τα τελευταία 53 χρόνια, η Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ έχει εργαστεί για την καθιέρωση αυτής της ημέρας, όπως επίσης και άλλες οργανώσεις της γιόγκα, οι Divine Life Society, Iyengar, Kaivalyadham, S-VYASA, Moraji Desai και πολλές άλλες ακόμη για τις οποίες η κάθε μέρα είναι μια ημέρα γιόγκα, και η κάθε στιγμή είναι μια στιγμή γιόγκα.

Την ημέρα αυτή θα ήθελα να τιμήσω και να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές της γιόγκα, όλους όσοι εργάστηκαν για να διατηρηθεί αυτή η αρχαία σοφία των προγόνων μας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να επωφεληθούν από τη σοφία, την αγνότητα, και τη χάρη των διδασκαλιών της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έχουν εργαστεί για τη γιόγκα, είτε ως εκπαιδευτικοί ή μαθητές ή φίλοι. Όλοι έχετε συμβάλλει στο φως της γιόγκα που τώρα λάμπει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου σε όλους εκείνους που έχουν εμπνευστεί από την παράδοση και τις διδασκαλίες της γιόγκα. Ελπίζω και προσεύχομαι ότι η έμπνευση και το πνεύμα της γιόγκα θα παραμένει μαζί σας και εσείς με τη σειρά σας θα βοηθήσετε άλλους στο μονοπάτι της γιόγκα και της γιογκικής ζωής.

Την απόφαση για τη Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα εισήγαγαν 175 από τα 193 κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και μέσω της θέλησης τους πραγματοποιείται αυτός ο παγκόσμιος εορτασμός της γιόγκα. Η ειλικρίνεια και ο ενθουσιασμός με τον οποίο η διεθνής κοινότητα αγκάλιασε τη γιόγκα καθώς και η συλλογική διαπίστωση ότι η γιόγκα έχει εμπνεύσει, μας δίνουν μεγάλη χαρά και ευτυχία που όλοι μπορούμε να μοιραστούμε μεταξύ μας, και η ιστορία θα τις θυμάται για πάντα.

Τις καλύτερες ευχές μου στους μαθητές και αναζητητές της γιόγκα για αυτή την ημέρα.

Χάρι Ομ Τατ Σατ


Σατυανάντα Γιόγκα-Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Γιόγκα στην Αθήνα

Κάνοντας τη Γιόγκα τρόπο ζωής

Ο Sw Aparoksananda καθοδήγησε τους διαμένοντες του άσραμ, τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο Κρίγια Γιόγκα σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στο Σατυανάντα Γιόγκα Άσραμ στην Παιανία. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, το οποίο ήταν "ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ". Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ανγνωρίστηκε η μοναδική συνεισφορά της Σατυανάντα Γιόγκα στην διάδοση της γιόγκα στην Ελλάδα.

Η Σουάμι Σιβαμούρτι, μίλησε στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Γιόγκα, στην Αθήνα, σχετικά με το θέμα "ΓΙΟΓΚΑ:ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΖΩΗ". Ενώ η γιόγκα έχει υιοθετηθεί από την καθημερινή ζωή των ελλήνων, υπάρχουν ακόμη παρανοήσεις σχετικά με το τι ακριβώς είναι. Η Σουάμι Σιβαμούρτι, ανέφερε την προέλευση και τις ρίζες της γιόγκα και εξήγησε ότι δεν είναι απλά κάτι που βοηθά στην ελαστικότητα του σώματος, ούτε είναι κάποιο είδος θρησκείας, αλλά πολύ περισσότερα και ουσιαστικά πράγματα. Κατά την διάρκεια της αρχαιότητας, οι πρόγονοι μας πίστευαν, ότι χωρίς να διευρύνουμε την επίγνωση και την συνειδητότητά μας, δεν μπορούμε να εξελιχθούμε και να βιώσουμε αληθινά, όλες τις εσώτερες αρετές μας. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αφυπνίσουν το ανενεργό τους δυναμικό, οπότε κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η γιόγκα χρησιμοποιήθηκε σαν ένα εργαλείο κατανόησης και εμπειρικού βιώματος του Εαυτού. Συνεπώς η γιόγκα τόσο στην αρχαιότητα, όσο και στις μέρες μας, είναι η προσπάθεια να φτάσουμε στην αυτογνωσία.

Η γιόγκα είναι ένα τεράστιο θέμα που καλύπτει κάθε κομμάτι της ζωής μας. Η Σατυανάντα γιόγκα μας παρέχει εργαλεία για να ελέγξουμε τον νού, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας, έτσι ώστε οτιδήποτε συναντήσουμε στη ζωή να το αντιμετωπίσομε με χαρά, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Μας παρέχει τεχνικές για να προσαρμοστούμε στην αλλαγή και να χειριστούμε την κρίση, κάτι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα του σήμερα. Το σπουδαιότερο μήνυμα που έδωσε η Σουάμι Σιβαμούρτι με την ομιλία της, ήταν να κάνουμε την γιόγκα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ό,τι μαθαίνουμε στην τάξη πρέπει να το μεταφέρουμε στη ζωή μας και να αρχίσουμε να βιώνουμε την γιόγκα στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο μήνυμα, να κάνουμε την γιόγκα τρόπο ζωής μας.

Επίσης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παγκόσμιας ημέρας γιόγκα δόθηκαν μαθήματα Σατυανάντα Γιόγκα. Οι σανυάσινς Βενταμούρτι και Ντουργκασάκτι, παρέδωσαν μάθημα Σατυανάντα Γιόγκα Νίτρα, ενώ οι Σουάμι Απαροξανάντα και Κεβαλιανάντα παρέδωσαν μάθημα προετοιμασίας Κρίγια Γιόγκα. Το ενδιαφέρον του κόσμου υπήρξε μεγάλο, ιδιαίτερα μάλιστα τόσο για τα οφέλη της Γιόγκα Νίντρα, μίας τεχνικής που δημιούργησε και συστηματικοποίησε ο Σουάμι Σατυανάντα, όσο και για την απαραίτητη προετοιμασία που χρειάζεται ο ασκούμενος για να αφομοιώσει τις τεχνικές της Κρίγια Γιόγκα.

Κατά την διάρκεια των παραπάνω μαθημάτων υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή και μάλιστα από διαφορετικές σχολές και παραδόσεις γιόγκα.

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους