satyanandayoga.gr

Εντυπώσεις μαθητών

Progressive Training Course 2015

Το Progressive Training Course πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 30η Οκτωβρίου στο Ganga Darshan Vishwa Yogapeeth υπό την άμεση καθοδήγηση και την έμπνευση του Swami Niranjanananda.

Περίπου 60 συμμετέχοντες επιλέχτηκαν για αυτό το σεμινάριο από 20 διαφορετικές χώρες. Το σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούμε με τις αρχικές αυθεντικές διδασκαλίες του Swami Satyananda. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία ιδέα από το πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο όραμα του Swami Niranjan σχετικά με την γιόγκα στη σύγχρονη εποχή.

Το όραμα αυτό παρουσιάστηκε μέσα από το "Chacra Yoga", όπου σκιαγραφήθηκε η μελλοντική κατεύθυνση της Σατυανάντα Γιόγκα-Μπιχάρ Γιόγκα. Στη διάρκεια του σεμιναρίου ο Swami Niranjan αναφέρθηκε στην ιστορία της γιόγκα και στους μεγαλύτερους εκπροσώπους της. Κατά τη διάρκεια των κύκλων της Χάθα Γιόγκα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα να εμβαθύνει κανείς στην προσωπική του σάντανα ως τον πιο ασφαλή τρόπο να γίνει αποτελεσματικός δάσκαλος προκειμένου να μεταφέρει την Vidya (Γνώση).

Εντυπώσεις

Το Progressive Training Course αποτέλεσε μία μοναδική και εξαίσια εμπειρία. Την ένιωσα ως μία ξεχωριστή μύηση...Ο σπόρος που φυτεύτηκε σε αυτό το σεμινάριο χρειάζεται πολλή δουλειά από δω και πέρα προκειμένου να αποφέρει καρπούς.

Το αποκορύφωμα του σεμιναρίου ήταν το πλήθος των διδασκαλιών που λάβαμε απευθείας από τον Swami Niranjan. Μας μετέδωσε με άψογη ισορροπία τις διδασκαλίες του Swami Satyananda και το δικό του όραμα για τη γιόγκα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το σεμινάριο!

Swami Karmamukti

Το Progressive Instructors Course 2015 αποτέλεσε μία ξεκάθαρη πρόσκληση σε όλους τους συμμετέχοντες για να ζήσουν μία εμπειρία που θα μεταμορφώσει τη ζωή τους μέσα από την Γνώση (Vidya) της Γιόγκα.

O Swami Niranjanananda παρουσίασε απευθείας τον Τροχό της Σατυανάντα Γιόγκα, γνωστό επίσης ως "Yoga Chacra", όπως αρχικά είχε γίνει γνωστός από τους Swami Sivananda και Swami Satyananda.

Ο Swami Niranjanananda κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν με την εμπειρία της Γνώσης της Γιόγκα (Yoga Vidya) και την διδασκαλία των γκούρου ώστε να γίνουν μέρος του δεύτερου κεφαλαίου της Γιόγκα που ξεκίνησε μετά το World Yoga Convention. Τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από τον Sw Niranjan ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ήταν πραγματική ευλογία!

Jg Tushtibhav

Το πρόγραμμα που συμμετείχα ήταν τέλειο!

Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Σουάμι Νιράντζαν που ήταν τόσο πολύ κοντά μας, από τις πρωινές τάξεις χάθα γιόγκα μέχρι τις τεχνικές εξαγνισμού Τάττουα Σούντι. Με ενέπνευσε στο να ξανασυνδεθώ με ειλικρίνεια στην γιογκική σάντανα. Μου έδωσε τα εργαλεία ώστε να παραμείνω συνδεδεμένη με την θετικότητα μέσα μου μέσω των γιάμας ευτυχία και συγχώρεση και των νιγιάμας τζάπα και ναμακάρ. Έδωσε έμφαση στο να ζω την γιόγκα έτσι ώστε να απορροφώ την Γνώση της παράδοσης μας, της Σατυανάντα Γιόγκα. Αδημονώ να επιστρέψω μετά από δύο χρόνια εξάσκησης για τα επόμενα βήματα!

Σουάμι Μπακτιράτνα

To Progressive Training Course ήταν μία βαθιά, όμορφη και εκπληκτικά πλούσια εμπειρία...

Εμβαθύναμε σε διάφορες όψεις και νέες πρακτικές της Σατυανάντα Γιόγκα-της παράδοση του Μπιχάρ. Μάθαμε για τον "τροχό της γιόγκα" και την πρόοδο της γιόγκα σύμφωνα με την παράδοση της Σατυανάντα Γιόγκα.

Είχαμε την εξαιρετική εμπειρία των τάξεων με διδάσκαλο τον Σουάμι Νιράντζαν. Κάναμε σέβα στην πανέμορφη ατμόσφαιρα του άσραμ. Δεν είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου σατκάρμας με 12ο άτομα και να έχω περάσει τόσο όμορφα!

Λάβαμε μία πληθώρα γνώσης, σοφίας και φροντίδας. Ο Σουάμι Νιράντζαν μας πρόσφερε συνεχώς σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα οργάνωσης έκανε καταπληκτική δουλειά, το πρόγραμμα έρρεε ομαλά και με μεγάλη φροντίδα.

Αναπτυχθήκαμε από την έμπνευση που μας πρόσφερε ο Σουάμι Νιράντζαν, ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα στη γιόγκα.

Συνδεθήκαμε με την καλοσύνη, την θετικότητα και τη δημιουργικότητα.

Ευχαριστούμε!

Με αγάπη και εκτίμηση,

Σουάμι Σαβικάλπα (2015)

Ζώντας τη Γιογκα στο ασραμ 2015

Φέτος στο Σατυανάντασραμ διεξήχθησαν εμπνευστικά προγράμματα «Ζώντας τη Γιόγκα στο Άσραμ», με θέμα καρδιά και κεφάλι, καρδιά και χέρια.
Διαβάστε τις εμπειρίες ορισμένων συμμετεχόντων στα προγράμματα αυτά.

Γράφω για να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθω για την ευκαιρία που είχα να περάσω κάποιο χρονικό διάστημα στο Άσραμ. Ο πραγματικός λόγος για τον ερχομό μου ήταν η ανάγκη μου για έμπνευση και πίστη.
Πριν από την άφιξή μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να βιώσω μια καλύτερη κατάσταση ύπαρξης σε σχέση με την ευτυχία, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, την καλοσύνη, ακόμη και με κάποιο είδος ηρεμίας.
Τώρα έχω πίστη και κίνητρο. Ήταν ένα μαγικό ταξίδι που με βοήθησε να νιώσω την καρδιά μου. Είμαι βαθύτατα συγκινημένη από την γνήσια καλοσύνη των ανθρώπων του Άσραμ. Αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό για μένα είναι η έντονη επιθυμία μου να επιστρέψω σύντομα!
Αλεξάντρα (Βουλγαρία)

Θα ήθελα να διαβιβάσω μια καρδιά γεμάτη ευχαριστώ σε όλους στο Σατυανάντασραμ που έκαναν τη διαμονή μας τόσο υπέροχη, όλοι ωφελήθηκαν τόσο πολύ από αυτή την εβδομάδα στο άσραμ συμπεριλαμβανομένου και εμού!
Σαννυάσιν Divyamurti (Σουηδία)

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για το πολύ επιτυχημένο και ενθαρρυντικό πρόγραμμα Ζώντας τη Γιόγκα στο Άσραμ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έφυγαν εμπνευσμένοι με πολλές νέες κατανοήσεις, ενθουσιασμένοι και αφρώδεις. Πέρασαν μέσα από μια βαθιά εμπειρία με πολλά στρώματα ακόμη να ξεδιπλώσουν.Το σεμινάριο ήταν πλούσια σε περιεχόμενο και εμπειρία, και έδωσε στους μαθητές την αίσθηση ότι λάμβαναν πολύ περισσότερα από αυτά που ανέμεναν. Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο το ότι είχαμε τόσες πολλές διδασκαλίες από την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι μαθητές μπόρεσαν να ζήσουν τη Γιόγκα σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Σαννυάσιν Άτμα Σάνυαμ και Λίβια (Ισραήλ)

Ήταν μία εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου και από τη στιγμή που επέστρεψα στην καθημερινότητά μου, ενσωμάτωσα κάποιες από αλλαγές στη ζωή μου. Ορμώμενη από το πνεύμα της Σέβα προσφέρθηκα να διδάξω ανάγνωση και γραφή σε ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Κλαίρη (Ιρλανδία)

Κάνω γιόγκα 20 χρόνια. Στο πρώτο μάθημα εξεπλάγην από το βίωμα που είχα.

Για πρώτη φορά είχα μια τέτοια αίσθηση ηρεμίας, ελαφράδας και χαράς. Σαν να έφυγε ένα βαρύ πέπλο από πάνω μου.

Και αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. Σταδιακά μέσα από ασάνες πραναγιάμα και τεχνικές διαλογισμού έφευγαν βάρη από το σύστημα μου και τη θέση τους πήρε η ευλυγισία, η καλή οργανική λειτουργία, η καλύτερη επαφή με το σώμα.

Πετώντας βαρειά υλικά από τα συναισθήματα και το νου μου, όπως κακή διάθεση, θυμό, φοβίες, θλίψη και απογοήτευση, μπήκαν στη θέση τους η θετική διάθεση, ικανοποίηση, δυναμισμός, χαρά, περισσότερη διαύγεια , ελευθερία και δυνατότητες που δεν γνώριζα ότι τις είχα.

Άρχισα να ασκούμε στην Σατυανάντα γιόγκα πριν χρόνια, κάποιες φορές πολύ εντατικά και κάποιες φορές λιγότερο. Δεν ξέρω πως θα ήταν χωρίς αυτή, αλλά ξέρω ότι έχω μάθει μεθόδους και πρακτικές που μπορώ να τις χρησιμοποιήσω ανά πάσα στιγμή, όταν τις χρειάζομαι. Οι άσανες είναι διαθέσιμες για το σώμα μου και τον εξαγνισμό του, οι πραναγιάμα είναι εκεί για να τις χρησιμοποιήσω για την νοητική μου και την συναισθηματική μου αποφόρτιση, και η Σατυανάντα γιόγκα νίντρα είναι η επιτομή της Σατυανάντα γιόγκα. Νομίζω πως είναι αυτή που χωρίς κόπο έχει αλλάξει την στάση προς τον εαυτό μου, την στάση μου προς τους άλλους και έχει αναπρογραμματίσει λίγο τον νου μου. Ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο ακόμη αλλά το κυριότερο είναι ότι έχω το αίσθημα της ασφάλειας ότι υπάρχει τρόπος.

 

Παρ’ όλα τα παραπάνω όμως έχει γίνει κατανοητό σε μένα ότι αυτό που φέρνει την αλλαγή είναι η τακτικότητα στην άσκηση, η δέσμευση και το να περάσει κανείς στην γιογκική σάντανα. Τότε ο νους σταθεροποιείται, η επίγνωση διευρύνεται και βλέπει κανείς πιο καθαρά και σε απόσταση ότι συμβαίνει. Όσο η επίγνωση διευρύνεται τόσο η απόσταση μεγαλώνει από αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Ο φόβος μειώνεται και η εσωτερική δύναμη αυξάνεται. Ο εσωτερικός κόσμος ξεδιπλώνεται, λάμπει και με συνδέει με την πηγή και την έμπνευση να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας μέσω του ανοίγματος της καρδιάς.

Ένα άλλο σημείο στην γνωριμία μου με την Σατυανάντα γιόγκα είναι τα βιβλία που μου έδωσαν την ευκαιρία να κατανοήσω τις πρακτικές και την ώθηση να τις βάλω στην ζωή μου. Θέλω να αναφερθώ στον Ήρεμο Νου και την πρακτική Άνταρ Μον της Σουάμι Σιβαμούρτι μέσω της οποίας κατανόησα την κατάσταση της Πράτυαχάρα και ανακάλυψα πόσο σημαντική και χρήσιμη είναι αυτή η κατάσταση στη ζωή μου, στο να μάθω τον εαυτό μου και να συμφιλιωθώ με το νου μου.

Η Σατυανάντα γιόγκα πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει το πραγματικό νόημα της λέξης γιόγκα που σημαίνει ένωση, η οποία ένωση επιτυγχάνεται μετά από το διαχωρισμό και την αποταύτηση από το σώμα, το εγώ, τα συναισθήματα και τελικά την υπέρβαση του νου.

Έτσι, εύχομαι μέσα από την συνεχή προσπάθεια κάποια στιγμή το εγώ να γίνει εμείς και να προσεγγίσω τα φωτεινά παραδείγματα των δασκάλων μου, που τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Καρυάτη Κατερίνα, Sn. Kalpa Taru

Η Σατυανάντα Γιόγκα με βοήθησε να ελέγχω το σώμα μου και παράλληλα, όσο μπορώ, το νου μου. Με δίδαξε πως να εξαγνίζω τα τσάκρα, ώστε, μέσω αυτών, να μπορώ να αισθάνομαι την Δημιουργία που σημαίνει για μένα ελευθερία, χαρά, αγάπη.

Κατσούλα Ευαγγελία , Sn. Jagadamba

Την Σατυανάντα γιόγκα την γνώρισα πριν από 7 ακριβώς χρόνια. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχε συμβεί αυτό.

Από σωματικής άποψης, έχω καταφέρει μέσα από τις τεχνικές να νιώθω το σώμα μου πιο ανάλαφρο, νιώθω την πέψη μου, τη γαστρική φωτιά να έχει τονωθεί. Η σπονδυλική μου στήλη είναι ευθυτενής, παλιά όταν περπατούσα καμπούριαζα και όταν καθόμουνα οι ώμοι μου ήταν κυρτοί. Έχω περισσότερη ευλυγισία και έχω μάθει τεχνικές που μου επιτρέπουν να αποφορτίζω την ένταση όταν συσσωρεύεται στο σώμα.

Η Σατυανάντα γιόγκα μου δίδαξε την σωστή αναπνοή και την σχέση της με τις διαθέσεις του νου μου.

Όσον αφορά το νου, βλέπω τεράστια αλλαγή στην συγκέντρωση αλλά και στην ποιότητα των σκέψεων μου. Επίσης, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, αλλά νιώθω πιο έξυπνη με την γιόγκα. Ίσως επειδή χαλαρώνουνε οι εντάσεις, οι φόβοι και τα κόμπλεξ αναδύεται κάτι που ήδη υπήρχε. Επίσης η γιόγκα νίντρα κυρίως, αλλά και όλη η Σατυανάντα γιόγκα σαν σύνολο, βοηθάει στην αύξηση της επίγνωσης. Η επίγνωση, νομίζω είναι το πιο σημαντικό, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα υπήρχαν χωρίς την επίγνωση.

Στην καθημερινότητα μου, είμαι πιο ξεκούραστη, έχω περισσότερη κατανόηση, ακόμα και ο γάμος μου αλλά και η σχέση μου με πολλούς ανθρώπους γύρω μου έχουν βελτιωθεί. Αλλά κυρίως βελτιώθηκε η σχέση με τον εαυτό μου.

Το μεγαλύτερο όμως δώρο που μου έκανε η Σατυανάντα γιόγκα είναι που με προετοίμασε για να γνωρίσω τον Γκούρου, τον Σουάμι Νιράντζαναναντα.

Κωνσταντινίδου Γεωργία, Sn. Ahimsamurti

Δεν υπάρχει τέλος

από σανυάσιν Ντέβι Τσάντι

Τίποτα δεν είναι αδύνατο

Ο Σουάμι Καρούνα Ράτνα αναθυμάται την εμπειρία του κατά τη διάρκεια της Σίτα Καλυάναμ και της Γκούρου Πουρνίμα 2009.

Η υπέρτατη απάντηση

Η Σουάμι Αμρίτ Σάγκαρ μοιράζεται την εμπειρία της από ντάρσαν στη Ρίκια.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Κρατώντας μια υπόσχεση

Από τη Σανυάσιν Νάντα Σάκτι, ενός από τους πυλώνες της Σατυανάντα Γιόγκα στη Θεσσαλονίκη, θυμάται τον αντίκτυπο της γνωριμίας της με τον Σουάμι Σατυανάντα.

Μόνο μια ματιά - αρκετή για να αγγίξει την καρδιά μου

Η Σανυάσιν Ανταράτνα θυμάται την πρώτη της συνάντηση με τον Σουάμι Σατυανάντα.

Ο κοινωνικός άνθρωπος

Στοχασμοί της Σουάμι Σιβαμούρτι για τον Σουάμι Σατυανάντα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Το ιστορικό της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα με τον Σουάμι Σατυανάντα

Η Σουάμι Βενταβυάσαναντα περιγράφει την πρώτη συνάντησή της με τον γκούρου της.

Κατακτώντας καρδιές

Η Σουάμι Σιβαμούρτι μιλάει για τους τρόπους που ο Παραμαχάμσατζι κατακτά τις καρδιές.

Εγωεκτομή

Η Σουάμι Σιβαμούρτι διηγείται μια από τις πιο ξεκάθαρές της μνήμες εγωεκτομής από τον Σουάμι Σατυανάντα.

Πρώτες εντυπώσεις

Ο σουάμι Σουρυαρούπα ανακαλεί τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παραμαχάμσατζι, στην Ελλάδα.

Μια μοναδική μεταμόρφωση

Η σανυάσιν Πατραμανάντα, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Νεφέλη, όπου έλαβαν χώρα πολλά από τα προγράμματα του Παραμαχάμσατζι στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει την πρώτη της εμπειρία με τον γκούρου της.

Περιμένοντας μια ολόκληρη ζωή

Η σουάμι Σιβαμούρτι ανακαλεί μια αξέχαστη εμπειρία στην Ισπανία.

Τα λόγια του ηχούν μέσα μου

Η σαννυάσι Λαγιαμούντρα περιγράφει τη συνάντησή της με τον Σουάμι Σατυανάντα στο αεροδρόμιο το 1981.

Άλλαξε όλη τη ζωή μου

Η σανυάσιν Ντικσανάντα μοιράζεται την πρώτη της επαφή με το κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης.

Ο γκούρου παίζει

Η Σουάμι Σιβαμούρτι θυμάται ένα περιστατικό με τον Σουάμι Σατυανάντα

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ

Η Σουάμι Μπατζανανάντα θυμάται το πρώτο άσραμ στην Κυψέλη και την πρώτη επίσκεψη του Παραμαχάμσατζι σε εκείνο το κέντρο.

ΈΝΑ ΚΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σουάμι Μπατζανανάντα παρακολούθησε τα πρώτα προγράμματα του Σουάμι Σατυανάντα το 1980 στο Σατυανάντασραμ, το οποίο τότε βρισκόταν στην Κυψέλη. Εξηγεί τη βαθειά επίδραση που είχε η συνάντηση με τον Σουάμι Σατυανάντα στη ζωή της.

Αναγνώστης μυαλών

Η Σουάμι Σιβαμούρτι θυμάται μία από τις εμπειρίες της στη σέβα γιόγκα με τον Παραμαχάμσατζι, κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ.

Ήταν μια αληθινή εμπειρία

Η σανυάσιν Σίβακαρ περιγράφει μία εμπειρία που έσωσε τη ζωή του συζύγου της.

Η απόσταση δεν είναι εμπόδιο

Η Σουάμι Σιβαμούρτι θυμάται μια επίσκεψη στην Ισπανία με τον Σουάμι Σατυανάντα, όπου αυτός ρωτήθηκε: «Πώς μπορεί κάποιος να υπηρετήσει τον γκούρου του αν είναι μακριά του;»

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον γκούρου

ένας από τους πρώτους μαθητές της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα, μιλάει για την πρώτη του συνάντηση «πρόσωπο με πρόσωπο».

Η πρώτη μου συνάντηση με τον Σουάμι Σατυανάντα

Διηγείται ένας από τους πρώτους μαθητές της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα.

Η σπίθα που μου επιτρέπει να συνεχίζω

Η σανυάσιν Ασουάρια Ντέβι περιγράφει πώς η συνάντησή της με τον Σουάμι Σατυανάντα άλλαξε τη ζωή της.

Το διαβατήριο

Η Σουάμι Σιβαμούρτι διηγείται σχετικά με το ταξίδι προς την Αθήνα, μετά από ένα σεμινάριο στο Κέντρο Γιόγκα Σατυανάντα στην Καλαμάτα.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΓΚΟΥΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΧΑΜΣΑ ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑ ΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ένα όραμα για το
 Σατυανάντα Μαθ

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους