Σφάλμα
 • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_multicats, 1

satyanandayoga.gr

Σατυανάντα Μαθ στην Ελλάδα

 


"Όσο περισσότερο δίνουμε, τόσο ανώτεροι γινόμαστε, μαθαίνουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας στους άλλους. Τα βάσανά τους γίνονται δικός μας πόνος και η χαρά τους δική μας χαρά."

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

 

Το Σατυανάντα Μαθ είναι η φιλανθρωπική πλευρά του Σατυανάντασραμ Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 1991 από την Σουάμι Σιβαμούρτι προς τιμή του γκούρου της Σουάμι Σατυανάντα με σκοπό να ανυψώσει και να δώσει χαρά στους λιγότερο προνομιούχους και σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η λέξη φιλανθρωπία προέρχεται από το φίλος (αγάπη) και άνθρωπος και σημαίνει «αγάπη για τον άνθρωπο».


Οι Δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ - σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες
Υπάρχουν πολλά φιλανθρωπικά έργα τα οποία υπηρετούν και εκφράζουν τις πραγματικές αρχές των διδασκαλιών της Σατυανάντα Γιόγκα. Αυτές οι δραστηριότητες, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από φιλανθρωπικά έργα και υπηρεσίες, σε συνεργασία με διάφορες τοπικές κοινότητες και οργανώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ανταποκρινόμενες πλήρως στο όραμα, της εντολής που έλαβε ο Σουάμι Σατυανάντα από τον γκουρού του, Σουάμι Σιβανάντα, «Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε».

 

«Η πραγματική επιτυχία δεν μετριέται σύμφωνα με το χρηματικό κέρδος ή με όποιο προσωπικό επίτευγμα, αλλά το πόσο κάποιος είναι σε θέση να προσφέρει στους άλλους, τη στιγμή που αυτοί έχουν ανάγκη, για την εξύψωση τους και την απομάκρυνση της δυστυχίας τους.»

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

 

Η διαρκής υπηρεσία του Σουάμι Σατυανάντα προς όλους όσους βρίσκονται σε λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες, διαφαίνεται στο ήθος που διέπει το Σατυανάντα Μαθ και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει, μέσα από τις πρόσφατες δραστηριότητες του.Σατυανάντα Μαθ και ομάδες γυναικών στην Ελλάδα

Το Σατυανάντα Μαθ , ως επί το πλείστον, υποστηρίζεται από τις ομάδες γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τη Σουάμι Σιβαμούρτι το 2006 και απευθύνονται στις ανάγκες της Ελληνίδας γυναίκας. Αυτές οι ομάδες έχουν σταθερά πλέον καθιερωθεί σε :
Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλος – Λάρισα, Μυτιλήνη, Καλαμάτα και Πάτρα.
Σατυανάντα Μαθ και Σατυανάντα Γιόγκα και Ανεξάρτητα κέντρα γιόγκα


Το Σατυανάντα Μαθ υποστηρίζεται επίσης από τα διάφορα κέντρα γιόγκα στην Ελλάδα. Αναφέρουμε τα πιο σημαντικά:

 • Διαλογιστικό κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα σε Αθήνα και Παιανία
 • Διαλογιστικό κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα στη Θεσσαλονίκη
 • Σίτα Ραμ κέντρο γιόγκα στην Αθήνα
 • Ντάρσαν κέντρο γιόγκα στην Αθήνα
 • Γιογκαντάρα κέντρο γιόγκα στη Θεσσαλονίκη

 

Οι δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ περιλαμβάνουν:

Ελλάδα

 • Προσφορά χέρι βοήθειας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στην Αθήνα
 • Διδασκαλία γιόγκα στα μέλη οικογενειών που έχουν εθιστεί στη χρήση ουσιών και σε εκείνους που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γιόγκα προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του εαυτού τους και τελικά τη δυνατότητα ανάκαμψης.
 • Διδασκαλία γιόγκα σε ασθενείς με καρκίνο.
 • Συλλογή ειδών ένδυσης και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το ίδρυμα Μητέρα Τερέζα και για άλλες οργανώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ανάληψη ιδιωτικών πρωτοβουλιών για παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και άστεγους.
 • Επισκέψεις σε ιδρύματα με άτομα που έχουν νοητικά και σωματικά προβλήματα, τα οποία έχουν λησμονηθεί ή που διαφορετικά θα είχαν λίγη ή καθόλου επαφή από φίλους και συγγενείς.
 • Επισκέψεις σε γηροκομεία και φροντίδα των αναγκών τους.
 • Κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων παρέχει γεύματα, παιχνίδια, ρούχα, και εμβόλια για ορφανά παιδιά.
 • Οργανώνει φιλανθρωπικά παζάρια και διάφορες δραστηριότητες για εξεύρεση πόρων που θα στηρίξουν τους στόχους του Σατυανάντα Μαθ.
 • Παρέχει σε εβδομαδιαία βάση, συσκευασίες τροφίμων και παιχνίδια σε οικογένειες ή σε άπορα παιδιά στο Πεδίο του Άρεως, στην Αθήνα.


Βουλγαρία
Επιχορηγεί τις σπουδές σε φοιτητές, που διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποφοιτήσουν.
Το Σατυανάντα Μαθ θα αποτελέσει ένα τεράστιο κίνημα στην Ελλάδα και όπως ο Σουάμι Σατυανάντα έχει πει : “ η Σατυανάντα Γιόγκα θα απλωθεί σαν φωτιά σε όλη την Ελλάδα». Θα γίνει τρόπος ζωής.”

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι 

Ινδία

 • Βοηθά το έργο του Σιβανάντα Μαθ.
 • Συλλέγει και στέλνει κάθε δύο μήνες φάρμακα για το Ιατρικό Κέντρο Σιβανάντα Μαθ. Αυτή η δραστηριότητα οργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών από διάφορες περιοχές της Ελλάδα (Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα και Κρήτη).
 • Προσφέρει οικονομική στήριξη για τις ανάγκες των Κάνυας και Μπάτουκς («τα υιοθετημένα »παιδιά του Σουάμι Σατυανάντα, κορίτσια και αγόρια ηλικίας 6-13 ετών) και την «Κουζίνα των Κάνυας» στηρίζοντας τη διατροφή αυτών των παιδιών, ώστε να παρέχεται σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον ένα πλήρες γεύμα.
 • Προμηθεύει υπολογιστές, γραφική ύλη και ρούχα για τις Κάνυας και Μπάτουκς.
 • Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
 • Μπορείτε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες, προσφέροντας την καρδιά, το κεφάλι και τα χέρια σας, το χρόνο και την εμπειρία σας.
 • Προτείνετε νέα έργα που θα βοηθήσουν στην προώθηση και ενίσχυση των στόχων και των σκοπών του Σατυανάντα Μαθ
 • Κάντε μια δωρεά.
 • Οργανώστε δραστηριότητες εξεύρεσης πόρων.
 • Πάρτε μέρος στις ομάδες που ταξιδεύουν στην Ινδία, για τους εορτασμούς της Σατ Τσάντι Γιάγκια, Σίτα Καλιάναμ και Γιόγκα Πουρνίμα και συμμετέχετε στη χαρά της προσφοράς και της διανομής του πρασάντ (προσφορά με τη μορφή τροφίμων, ρουχισμού, χρήσιμων εργαλείων κλπ) στις οικογένειες που ζουν στα γειτονικά χωριά. Βιώστε στην πράξη τη σανκάλπα του Σουάμι Σιβανάντα «Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε».


Πώς να δραστηριοποιηθείτε στην πόλη σας

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ενωθούν στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τους σκοπούς και τους στόχους του Σατυανάντα Μαθ. Επικοινωνώντας με οποιαδήποτε από τις ομάδες, μπορείτε να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε.

 

Σατυανάντα Μαθ – Πληροφορίες επικοινωνίας:

 • Θεσσαλονίκη : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Ahimsamurti
 • Αθήνα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. AtmadharshanΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">
 • Μυτιλήνη : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Siddhi
 • Βόλος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Aishwarya
 • Kαβάλα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Agnimitra
 • Λάρισα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Gauri Sankara
 • Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ αυξάνονται παράλληλα με την αύξηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν, το ίδιο αυξήθηκε και η ανάγκη για υπηρεσία, ανταποκρινόμενη στους απαιτητικούς αυτούς καιρούς. Έχουμε δει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσφέρουν βοήθεια, είτε με τη μορφή χρόνου, προσπάθειας ή πόρων, στους λιγότερο προνομιούχους, με συμπόνια και καλοσύνη. Ενώνοντας τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μας ενσταλάζει την ελπίδα και μας παρέχει το κίνητρο να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες προκλήσεις που έρχονται μπροστά μας. Κάθε στιγμή φέρνει μια ευκαιρία για τον καθένα μας να ενώσει το κεφάλι, την καρδιά και τα χέρια και να βοηθήσει εκείνους, γύρω μας, που έχουν ανάγκη. Καμία προσπάθεια δεν θεωρείται μικρή. Όλες οι συνδυασμένες προσπάθειες, μπορούν να επιφέρουν αλλαγή, μια μεταμόρφωση στην κοινωνία που ζούμε καθώς επίσης και μέσα μας. Σας προσκαλούμε όλους εσάς, να αδράξετε αυτή την ευκαιρία, να έρθετε και να προσφέρετε το χρόνο και την ενέργεια σας.

Σουάμι Σαβικαλπανάντα Σαρασουάτι


Μπορείτε να υποστηρίξετε το Σατυανάντα Mαθ προσφέροντας:
Τη σέβα σας, τις ιδέες σας, το χρόνο σας, μέσω δωρεάς (παρακαλούμε δείτε τις λεπτομέρειες τραπεζικού εμβάσματος παρακάτω). Ολόκληρο το πόσο της δωρεάς πηγαίνει απευθείας σε όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν καθόλου έξοδα διοίκησης.
Όνομα τράπεζας : Alpha Bank.
Δικαιούχος : Σατυανάντασραμ Ελλάδας.
Αριθμός λογαριασμού: 147002002006174
ΙΒΑΝ: GR93 01401470147002002006174
Swift code: GRBAGRAA για το Σατυανάντα Μαθ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω εμαίλ για την κατάθεση σας.


Δραστηριότητες του Σιβανάντα Μαθ στην Ινδία
Ο Σουάμι Σατυανάντα ίδρυσε το Σιβανάντα Μαθ, μία κοινωφελή και φιλανθρωπική κοινότητα, το 1984, στη μνήμη του γκούρου του, του Σουάμι Σιβανάντα από το Ρισικές. Ο σκοπός του Σιβανάντα Μαθ είναι να υπηρετεί και να εξυψώνει τους λιγότερο ευνοημένους τομείς της κοινωνίας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις.
Από την έναρξή του, το Σιβανάντα Μαθ έχει διευκολύνει την ανάπτυξη των πιο αδύναμων και στερημένων τομέων της κοινωνίας, με ιδιαίτερο επίκεντρο το δήμο της Ρίκια, της περιφέρειας Τζακάρτα, σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι κάποτε ήταν μία στερημένη, ερειπωμένη περιοχή, τώρα ανθίζει με ζωτικότητα και ευημερία.
Το Σιβανάντα Μαθ στοχεύει στην ανάταση των φτωχών αγροτικών και υποανάπτυκτων περιοχών, όχι δημιουργώντας μία κουλτούρα εξάρτησης, αλλά με την προώθηση της ειρήνης, της υγείας, της αφθονίας και της ευημερίας, και πάνω απ’ όλα, της αυτάρκειας για τον καθένα και το σύνολο. Οι δραστηριότητες δεν προσφέρονται ως φιλανθρωπία, αλλά ως μία σάντανα ή λατρεία του Θεού σε ανθρώπινη μορφή, βασισμένη στις υψηλότερες βεδαντικές διδασκαλίες της ατμαμπάβα, την οποία ο Σουάμι Σατυανάντα εξήγησε ως εξής: Το να νιώθουμε την εμπειρία των άλλων σα δική μας εμπειρία και τη λύπη και τα βάσανα των άλλων σα δικά μας.
Η ανιδιοτελής υπηρεσία προσφέρεται ως η έκφραση των πνευματικών αντιλήψεων του Σουάμι Σιβανάντα, του οποίου οι κεντρικές διδασκαλίες του «υπηρέτησε, αγάπησε, δώσε» δόθηκαν στόν Σουάμι Σατυανάντα, ως το θεμέλιο όλων των δραστηριοτήτων στο Ρίκιαπιτ. Σήμερα, η Σουάμι Σατυασανγκανάντα, εμπνευσμένη από τη σανκάλπα (απόφαση) του γκούρου της, του Σουάμι Σατυανάντα, να φροντίζει για τους γείτονές του, όπως κι εκείνος φροντίστηκε, καθοδηγεί τις δραστηριότητες του Σιβανάντα Μαθ από το 1989.
Σε μια σύντομη χρονική περίοδο, χωριά του 16ου αιώνα, χωρίς καθόλου δρόμους, ηλεκτρισμό ή καταστήματα, υπέστησαν μία ολική μεταμόρφωση που τώρα φτάνει πάνω από 60.000 οικογένειες από 160 χωριά γύρω από την Ρίκια.


Τα τρέχοντα έργα για την παροχή των πολύ βασικών αναγκών που έχει κάθε άτομο, είναι τα ακόλουθα:

 • φαγητό, ρουχισμός, στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη, συνεχίζουν έως ότου καλυφθούν οι καθημερινές βασικές ανάγκες των χωρικών.
 • Επιπρόσθετα, σπόροι υψηλής ποιότητος, δενδρύλλια και λιπάσματα παρέχονται στους αγρότες, μαζί με την παροχή νερού και την άρδευση των χωραφιών τους. Δίνονται στους αγρότες αγροτικά εργαλεία, καθώς και αγελάδες για να παρέχουν στην οικογένειά τους γάλα, και βόδια για να τους βοηθήσουν στο όργωμα του χωραφιού τους.
 • Εργαλεία εμπορίου δίνονται, επίσης, σε μαραγκούς, κουρείς, ράφτες, σιδηρουργούς και εργάτες.
 • Tέλας, χάνκαρτς, μοτοποδήλατα, μηχανάκια και αυτόματα ρίκσο διανέμονται σε επιλεγμένους άνδρες της περιοχής, να έχουν πόρους ώστε να εργαστούν για τη διαβίωση τους.
 • Ποδήλατα προσφέρονται σε κάνυας που επιδιώκουν ανώτερη μόρφωση και σχολικές τσάντες, γραφική ύλη και τετράδια διανέμονται σε χιλιάδες μαθητές στα τοπικά χωριά.
 • Ραπτομηχανές διανέμονται σε γυναίκες, για να τους δώσουν έναν τρόπο να παράγουν κι εκείνες έσοδα για την οικογένειά τους.
 • Σύμφωνα με την τεχνολογική εξέλιξη της εποχής, δίνονται φορητοί υπολογιστές, υπολογιστές γραφείου, ψηφιακές κάμερες και συσκευές CD, ως επιβράβευση σε εκείνους που το αξίζουν, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Φροντίστε τις ανάγκες των άλλων, και οι δικές σας ανάγκες θα φροντιστούν, φροντίστε την ευημερία των άλλων, και η δική σας ευημερία θα φροντιστεί, φροντίστε την απελευθέρωση (μόκσα) των άλλων, και η δική σας απελευθέρωση (μόκσα) θα φροντιστεί. Υπηρετήστε τους φτωχούς, δώστε φαγητό στους πεινασμένους, φροντίστε τους αρρώστους, πηγαίνετε από πόρτα σε πόρτα και δείτε ποια είναι τα προβλήματά τους, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην ειρήνη.
Αυτές είναι οι εντολές του Χριστού και όλων των πνευματικών δασκάλων «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». «Να κάνετε στους άλλους αυτό που θα θέλατε οι άλλοι να κάνουν σε εσάς». Δε χρειάζεται κανείς να γνωρίζει τίποτε άλλο. Το μυστικό είναι απλώς να το κάνετε πράξη.

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

 

 

 

 

 

Subscribe

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ
Έχοντας διαβάσει και συμφωνώντας με όλους τους ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίνω την συγκατάθεσή μου στο ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων μου. Στην περίπτωση αλλαγής, θα γνωστοποιήσω, αμέσως και με τον ίδιο τρόπο, την νέα ηλεκτρονική διεύθυνσή μου ή τον νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου μου.ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ένα όραμα για το
 Σατυανάντα Μαθ

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους