Σφάλμα
 • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_multicats, 1

satyanandayoga.gr

Satyananda Yoga®

Ο Σουάμι Σατυανάντα οραματίστηκε πως η γιόγκα θα αναδυθεί ως ανάγκη της κοινωνίας. Ο Σουάμι Σατυανάντα υλοποίησε το όραμα του Σουάμι Σιβανάντα τη φιλοσοφία, τις πρακτικές, την εφαρμογή και τον τρόπο ζωής, μέσα σε ένα πολύ πρακτικό και επιστημονικό σύστημα που έχουμε ονομάσει Σατυανάντα Γιόγκα, προς τιμήν του έργου του γκούρου μας, Σουάμι Σατυανάντα. 

Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Σχετικά με τη ΣΑΤΥΑΝANTA ΓΙΟΓΚΑ®

Η Σατυανάντα Γιόγκα είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ολιστικό σύστημα της γιόγκα το οποίο είναι κατάλληλο για όλους, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Είναι αυθεντικό και συστηματικό και παρέχει τα εργαλεία για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και την αφύπνιση του λανθάνοντος δυναμικού του ατόμου. Είναι ένα εξελισσόμενο σύστημα της γιόγκα που έχει τις ρίζες του στην παράδοση, από μια αναγνωρισμένη σειρά δασκάλων, προσαρμοσμένο ωστόσο, στις ανάγκες του σήμερα.

Η γιόγκα γίνεται συχνά κατανοητή ως συνώνυμο της σωματικής άσκησης, αλλά αυτό είναι μόνο μια πλευρά της γιόγκα. Στόχος της ολιστικής προσέγγισης είναι να αναπτυχθούν όλες οι πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου: η φυσική, η νοητική , η συναισθηματική, η ψυχική και η πνευματική ώστε να οδηγηθεί κάποιος σε μια πιο αρμονική κατάσταση ύπαρξης. Όλες αυτές οι πλευρές λαμβάνονται υπόψη, όταν κάποιος ασκείται στη Σατυανάντα Γιόγκα.

Η αποτελεσματικότητα της Σατυανάντα Γιόγκα έχει αποδειχθεί επιστημονικά αμέτρητες φορές. Έχει ερευνηθεί και τεκμηριωθεί για πολλά χρόνια. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της προσφέρει στο άτομο μια ευρεία επιλογή κατευθύνσεων ώστε να μπορεί να κάποιος να μορφοποιήσει μια πρακτική που να ταιριάζει στις δικές του ανάγκες.

Η Σατυανάντα Γιόγκα περικλείει όλους τους κύριους κλάδους της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένης της χάθα γιόγκα (το μονοπάτι της εναρμόνισης και του εξαγνισμού των συστημάτων του σώματος), κάρμα γιόγκα (το μονοπάτι της υπηρεσίας), μπάκτι γιόγκα (το μονοπάτι της καρδιάς και των συναισθημάτων), γκυάνa γιόγκα (το μονοπάτι της γνώσης) και ράτζα γιόγκα (το μονοπάτι του διαλογισμού και της διαχείρισης του νου).

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των ποιοτήτων σας, ένα είδος γιόγκα θα πρέπει να επιλεχθεί, ως το βασικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε ένας ράτζα γιόγκι, ένας μπάκτι γιόγκι, ή ένας κάρμα γιόγκι, αλλά παράλληλα μπορείτε να ασκηθείτε και σε άλλες μορφές της γιόγκα.

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι


Διερευνά και αντλεί γνώση από τα αρχαία γιογκικά κείμενα και τα συστήματα της Τάντρα, Βεδάντα και Σάμκια, και τα παρουσιάζει σε μια πρακτική μορφή που αγγίζει τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο, οι διδασκαλίες της είναι παγκόσμιες και εμπνευστικές αναπτύσσοντας συγχρόνως όλες τις πτυχές της ζωής ενός ασκούμενου, με στόχο την πνευματική του ανάπτυξη. Η Σατυανάντα Γιόγκα δεν είναι «σούπερ μάρκετ γιόγκα». Είναι ελεύθερη από κάθε φυλετικό ή πολιτικό προσανατολισμό, και δεν συγκρούεται με τα ατομικά πιστεύω.

Αυτό το σύστημα της γιόγκα αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα, μια διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία της γιόγκα και από μια αδιάσπαστη παράδοση διδασκάλων, με σκοπό να δημιουργήσει μια ολιστική μέθοδο, τη γιόγκα της σύνθεσης.

Η ζωή είναι πολύπλοκη ώστε να αρκεί μόνο μια πλευρά της γιόγκα να την ικανοποιήσει. Με μια ευρεία προσέγγιση η ζωή γίνεται πλούσια.

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι


Το ευρύ φάσμα της φιλοσοφίας και των πρακτικών που περιέχει η Σατυανάντα Γιόγκα παρέχει χρήσιμα εργαλεία που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί τις άσανα (στάσεις) για να ισορροπήσει το σώμα και το νου μέσω του φυσικού σώματος, τις πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής) για να εργαστούμε πάνω στο ενεργειακό σώμα και το διαλογισμό για να ηρεμήσει και να εστιάσει το νου.

Η Σατυανάντα Γιόγκα αναφέρεται συχνά ως η γιόγκα του «Κεφαλιού, της Καρδιάς και των Χεριών», η σύνδεση των οποίων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Το κεφάλι αντιπροσωπεύει τις σκέψεις, η καρδιά τα συναισθήματα και τα χέρια τη δημιουργικότητα σε δράση. Η αληθινή ή υψηλότερη κατάσταση της γιόγκα επιτυγχάνεται όταν οι τρεις αυτές πτυχές είναι ισορροπημένες και συνδεδεμένες.

Γιόγκα, Επίγνωση και Κεφάλι, Καρδιά και Χέρια

Η Σατυανάντα Γιόγκα είναι η εναρμονίση του κεφαλιού, της καρδιάς και των χεριών. Μαθαίνει κανείς πώς να επιτρέπει την καρδιά να κατευθύνει το κεφάλι και το κεφάλι να κατευθύνει τα ένστικτα και τις επιθυμίες, πίσω από τις πράξεις μας (χέρια).

Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι


Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι η γιόγκα περιλαμβάνει: φυσικές στάσεις, πρακτικές αναπνοής, χαλάρωση, διαλογισμό. Αυτό ισχύει και είναι θεμελιώδους σημασίας για τον τρόπο που η γιόγκα λειτουργεί.

Η Σατυανάντα Γιόγκα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση όλων των καταστάσεων στη ζωή. Προσφέρει εργαλεία για τη διαχείριση των νοητικών και συναισθηματικών καταστάσεων, το χειρισμό των αλλαγών και τη δυνατότητα να μπορούμε να ζούμε τη ζωή, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, όχι μόνο στην αίθουσα που διδάσκεται, αλλά ως τρόπο ζωής.
Όταν η γιόγκα μπει στη ζωή μας, ξεκινά η διαδικασία μεταμόρφωσης του εαυτού μας. Όταν η γιόγκα γίνει τρόπος ζωής, κάτι αρχίζει να αλλάζει στο σώμα, το νου, τα συναισθήματα και την ενέργεια μας. Η ζωή αρχίζει να αποκαλύπτεται με τρόπους που δεν είχαμε προηγουμένως σκεφτεί. Μερικές φορές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα βαθύτερα, ανεπίλυτα κομμάτια του εαυτού μας. Άλλες φορές ανακαλύπτουμε ευκαιρίες, που μας βοηθάνε να ζούμε με ουσιαστικό τρόπο τη ζωή. Οι σωματικές πρακτικές είναι αξιόλογες αλλά εκεί που πραγματικά εστιάζεται η Σατυανάντα Γιόγκα είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας οι οποίες δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σωματικές πρακτικές και τις συμπληρώνουν. Σήμερα ο πρωταρχικός σκοπός είναι να ζούμε συνειδητά, να αναπτύξουμε την αυτοεπίγνωση και να ισορροπήσουμε το κεφάλι, την καρδιά και τα χέρια. Αν το κεφάλι, η καρδιά και τα χέρια δεν λειτουργούν σε αρμονία, υπάρχει ανησυχία στη ζωή. Αυτή η ανησυχία μπορεί να είναι στο νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό ή πνευματικό επίπεδο. Διαταράσσεται η εσωτερική μας ειρήνη.

Με το να είμαστε συνειδητοί ζούμε την παρούσα στιγμή. Mε το να είμαστε φιλικοί, θετικοί και δεκτικοί απέναντι στην παρούσα στιγμή καλωσορίζοντας την, ανεξάρτητα με τη μάσκα που φορά, τότε και η ζωή γίνεται φιλική προς εμάς (καθώς η ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρόν). Οι άνθρωποι γίνονται εξυπηρετικοί και οι καταστάσεις διαχειρίσιμες. Αρχίζουμε να ρέουμε με τα γεγονότα. Η επίγνωση μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε θετικά και ο νους μας ηρεμεί. H επίγνωση μας απελευθερώνεται για να μεταμορφώσει ό, τι σκεφτόμαστε, λέμε ή κάνουμε. Είναι μέσω της επίγνωσης, που μπορούμε να αγγίξουμε την ίδια τη συνειδητότητα. Η Σατυανάντα Γιόγκα μας μεταφέρει μέσα από τέσσερα στάδια.

Τα τέσσερα στάδια της Σατυανάντα Γιόγκα

Η γιόγκα είναι η κληρονομιά του χθες, η επιστήμη του σήμερα η κουλτούρα του αύριο.

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι

Η Σατυανάντα Γιόγκα έχει τέσσερα επίπεδα εφαρμογής:

1. Γιογκικές πρακτικές για τον ασκούμενο στη γιόγκα
2. Γιογκική σάντανα για τον αναζητητή
3. Γιογκικός τρόπο ζωής για κάποιον που ζει σύμφωνα με τις αρχές της γιόγκα
4. Γιογκική κουλτούρα για κάποιον που ακτινοβολεί την αγνότητα της γιόγκα


Γιογκική Πρακτική
Όσο θα πειραματίζεστε και θα χρησιμοποιείτε τη γιόγκα για να απελευθερώσετε τα άγχη και τις αγωνίες σας και θα ασχολείστε με τα δικά σας προβλήματα, τα οποία είναι σωματικά ή ψυχολογικά στη φύση τους, ασκείστε μόνο σε ορισμένες πτυχές της γιόγκα και παραμένετε ένας ασκούμενος. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο, όπου η γιόγκα χρησιμοποιείται για το προσωπικό όφελος και τις ανάγκες μας, χωρίς καμία επίγνωση για το πώς μπορεί κανείς συνειδητά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Γιογκική Σάντανα

Το δεύτερο επίπεδο της πρακτικής στη γιόγκα είναι γνωστό ως γιογκα σάντανα, σύμφωνα με την οποία κάποιος προσπαθεί να βιώσει και να πετύχει το στόχο του, όπως αυτός έχει καθοριστεί από τη γιόγκα. Κάθε κλάδος της γιόγκα έχει ένα συγκεκριμένο στόχο.
Ο σκοπός της Μπάκτι γιόγκα είναι να εξαγνίσει και να μετουσιώσει τα συναισθήματα. Ο σκοπός της Χάθα γιόγκα είναι η ρύθμιση των πράνα στο σώμα. Ο σκοπός της Ράτζα γιόγκα είναι να ησυχάσει τις διακυμάνσεις του νου. Κάθε κλάδος της γιόγκα έχει ένα στόχο τον οποίο κάποιος προσπαθεί να εμπειριώσει.


Γιογκικός τρόπος ζωής

Το τρίτο επίπεδο είναι όταν η γιόγκα μετατρέπεται σε τρόπο ζωής. Κάποιος αρχίζει να ζει τις αρχές της γιόγκα σε καθημερινή βάση. Δεν χρειάζεται να βρει ξεχωριστό χρόνο για την πρακτική της, καθώς η ζωή γίνεται μια έκφραση της.


Γιογκική Κουλτούρα

Το τέταρτο επίπεδο είναι η γιογκική κουλτούρα. Σε αυτό αρχίζει κανείς να εκπέμπει την αγνότητα της γιόγκα, τη σάντι (ειρήνη), κάποιος ακτινοβολεί την τελειότητα της.

Αυτή η διαδοχή της γιόγκα που ο Σουάμι Σατυανάντα ορίζει ως «προοδευτική γιόγκα» δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από τον Σουάμι Σιβανάντα, ότι η γιόγκα θα πρέπει να αναπτύσσει τον ανθρώπινο νου, την ανθρώπινη καρδιά και την ανθρώπινη δημιουργικότητα (δηλαδή καρδιά, κεφάλι, χέρια).


Η Σατυανάντα Γιόγκα είναι η πρώτη σύγχρονη γιογκική παράδοση που προσφέρει πανεπιστημιακά διπλώματα.
Το Μπιχάρ Γιόγκα Μπάρατι είναι το πρώτο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο της γιόγκα από την κυβέρνηση της Ινδίας το οποίο προσφέρει πτυχιακές σπουδές. Η Ακαδημία της Σατυανάντα Γιόγκα στην Αυστραλασία (SYAA) παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία από την κυβέρνηση, τα οποία προσφέρουν αμοιβαίες συμφωνίες με άλλες Ακαδημίες Σατυανάντα Γιόγκα παγκοσμίως, δηλαδή την Ακαδημία της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ευρώπη (SYAE), την Ακαδημία της Σατυανάντα Γιόγκα στη Νότια Αμερική και την Ακαδημία Γιόγκα της Βορείου Αμερικής (YANA).


Τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από 500 βιβλία έχουν συγγραφεί από τους γκούρου και τους αναζητητές αυτής της παράδοσης πάνω σε όλες τις πλευρές της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένου της ιστορίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, διαχείρισης της υγείας και της πνευματικής ζωής.


Τα βιβλία έχουν εμπλουτιστεί από χιλιάδες δημοσιεύσεις των παρακάτω περιοδικών:

• περιοδικό "Yoga" (διμηνιαίο) http://www.yogamag.net/
• περιοδικό "Avahan" (διμηνιαίο) http://www.biharyoga.net/sannyasa-peeth/avahan/avahan-e-magazine/
• περιοδικό Aradhana" (διμηνιαίο) http://www.biharyoga.net/rikhiapeeth/aradhana-e-magazine/

Το περισσότερο από το υλικό είναι άμεσα διαθέσιμο στο κοινό και στηρίζεται στην εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα.

 

Η Σατυανάντα Γιόγκα είναι κατάλληλη για όλους
Η Σατυανάντα γιόγκα μπορεί να ασκηθεί από όλους. Δεν περιορίζεται σε οποιαδήποτε κουλτούρα, παράδοση ή θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή κοινωνικά έθιμα. Το ευρύ φάσμα των πρακτικών ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης και σε όλους τους τρόπους ζωής. Κάποιος δεν χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, απλά να προσθέσει τις πρακτικές της γιόγκα για να δει θετικά αποτελέσματα. Ότι μαθαίνει κάποιος στους χώρους που διδάσκεται, μπορεί να το εφαρμόσει στην καθημερινή ζωή. Η Σατυανάντα Γιόγκα παρέχει κύκλους, εργαστήρια, διαλέξεις, σε βάθος σπουδές όπως οι Γιογκικές σπουδές, εκπαίδευση εισηγητών στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια (προγράμματα συνεχούς μορφωτικής ανάπτυξης) τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

 

Η Σατυανάντα Γιόγκα παγκοσμίως και οι Ακαδημίες Σατυανάντα Γιόγκα

Σήμερα η Σατυανάντα Γιόγκα είναι μια παγκόσμια κίνηση με κέντρα και εισηγητές σε 80 χώρες και τέσσερεις Ακαδημίες Σατυανάναντα Γιόγκα.

Οι ακαδημίες της Σατυανάντα γιόγκα παίζουν ζωτικό ρόλο στη διάδοση της επιστημονικής μεθόδου της γιόγκα. Εξασφαλίζουν τη συνεχή ανάπτυξη και κατάρτιση των γιογκικών επιστημών συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή, επιστημονική μεθοδολογία με ένα ανώτερο όραμα.

Διαθέσιμοι κύκλοι σπουδών:

 • Γιογκικές σπουδές
 • Εκπαίδευση δασκάλων

Πανεπιστημιακοί χώροι :

 • Αυστραλία
 • Ευρώπη
 • Βόρεια Αμερική
 • Νότια Αμερική

 

Τοποθεσίες ανά τον κόσμο της Σατυανάντα Γιόγκα


Κώδικας Δεοντολογίας για Εισηγητές της Γιόγκα, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα ® και για τα Διαλογιστικά κέντρα γιόγκα που διδάσκουν το σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα ®

Ο Κώδικας Δεοντολογίας απευθύνεται στους εισηγητές της Γιόγκα, που έχουν εκπαιδευτεί στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα ®, τα Διαλογιστικά κέντρα γιόγκα που διδάσκουν το σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα ® και διατυπώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με τον HAISY (Ελληνική Ένωση Εισηγητών εκπαιδευμένων στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα ®). Απευθύνεται επίσης στα μέλη και τους συμμετέχοντες που παρακολουθούν το Σεμινάριο Εισηγητών Σατυανάντα Γιόγκα (SYIC) στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος, και αφορά τη γνώση, τις δεξιότητες διδασκαλίας και τη μεθοδολογία.

Η Βάση του είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας, όπως αυτός έχει οριστεί από το SYTA (Σύλλογος Δασκάλων Σατυανάντα Γιόγκα, στην Αυστραλία) και το ESYF (Ευρωπαϊκή Οικογένεια της Σατυανάντα Γιόγκα).

 • Αναγνωρίζουμε την αρχαία σοφία, την παράδοση και το ολοκληρωμένο σύστημα της γιόγκα, όπως αυτό αναπτύχτηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα και τον Σουάμι Νιραντζαναναντα, σαν την πηγή έμπνευσης μας και τη βάση της διδασκαλία μας.
 • Με πρόθεση να κατανοήσουμε, να εκτιμήσουμε και να υποστηρίξουμε τους άλλους, αναγνωρίζουμε τη γιόγκα, ως ένα σύνολο πρακτικών που αποτελούν ένα μονοπάτι για την ολιστική προσωπική ανάπτυξη.
 • Διδάσκουμε τη γιόγκα βασιζόμενοι στη γνώση και την κατάρτιση που αποκτήσαμε, μέσω αυτού του ολοκληρωμένου συστήματος, και την προσωπική εμπειρία η οποία αποκτήθηκε μέσω της διαρκούς μας πρακτικής.
 • Στηρίζουμε την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τις γνώσεων μας, γύρω από τη διδασκαλία και την πρακτική της γιόγκα (σάντανα-προσωπική πρακτική της γιόγκα).
 • Στοχεύουμε σε υψηλά πρότυπα μεθόδων διδασκαλίας.
 • Δίνουμε σημασία στα θέματα ασφάλειας και αναφέρουμε τις αντενδείξεις των γιογκικών πρακτικών.
 • Διδάσκουμε με ένα δημιουργικό, θετικό και γεμάτο φροντίδα τρόπο, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες τους.
 • Ενθαρρύνουμε τη διεύρυνση της επίγνωσης κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.
 • Διδάσκουμε, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν κάθε φορά σε κάθε κύκλο γιόγκα, ένα ευρύ φάσμα πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων των άσανα, πραναγιάμα, Σατυανάντα Γιόγκα Nίντρα™, διαλογισμό, απαγγελίες και κίρταν, σύμφωνα με τις αρχές της παράδοσής της Σατυανάντα Γιόγκα.
 • Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο ασφάλειας, διδάσκοντας μια σειρά πρακτικών σταδιακά και με έναν ισορροπημένο τρόπο.
 • Σχεδιάζουμε τους κύκλους γιόγκα και τις συναντήσεις, με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες τον κατάλληλο χρόνο και χώρο για να αναπτύξουν την επίγνωσή τους και να παρατηρήσουν τις εσωτερικές εμπειρίες τους.
 • Δημιουργούμε μια μη ανταγωνιστική ατμόσφαιρα και ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια διαλογιστική προσέγγιση και να παρατηρήσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.
 • Διδάσκουμε πρακτικές και μεθόδους που αγγίζουν όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης προσωπικότητας.
 • Σχεδιάζουμε κύκλους γιόγκα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και την κατάσταση υγείας των ατόμων, ενθαρρύνοντας την ανεξαρτησία και την προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.
 • Διδάσκουμε επί το πλείστον, με προφορικές οδηγίες, επιδεικνύοντας τις πρακτικές μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την απερίσπαστη προσοχή των εισηγητών στους συμμετέχοντες. Παρατηρούμε τους συμμετέχοντες προσεκτικά και παρέχουμε πληροφορίες όπου ενδείκνυται, προσπαθώντας συγχρόνως να διατηρήσουμε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και σταθερότητας στην τάξη.
 • Είμαστε ευέλικτοι στη διδασκαλία μας, προσαρμόζοντας τις πρακτικές σύμφωνα με τις ανάγκες των ατόμων.
 • Λαμβάνουμε υπόψη την υγεία, τις ανάγκες και τους περιορισμούς των συμμετεχόντων, και όταν χρειάζεται, ζητάμε καθοδήγηση ή παραπέμπουμε τους ασκούμενους σε εισηγητές με μεγαλύτερη διδακτική πείρα ή σε άλλους επαγγελματίες, όπως γιατρούς και θεραπευτές.
 • Ενθαρρύνουμε τους εισηγητές της γιόγκα να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και αναφορές σχετικά με τη διδασκαλία, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον.


Η έννοια του συμβόλου

Το λογότυπο της Σατυανάντα Γιόγκα - Το σύμβολο περιλαμβάνει μέσα σε μια σφαίρα τον ήλιο και το φεγγάρι, που αντιπροσωπεύουν τις δύο βασικές ενέργειες της δημιουργίας, το ίντα και το πίγκαλα, οι οποίες συναντώνται στο άγια τσάκρα. Μέσα στον ήλιο και τη σελήνη βρίσκονται τα μπίτζα μάντρα, χαμ και κσαμ. Το σύμβολο αυτό, με τις λέξεις Σατυανάντα Γιόγκα, αντιπροσωπεύει την παγκόσμια ανανέωση του κινήματος της Διεθνούς Αδελφότητας της Γιόγκα (IYFM ), κάτω από την καθοδήγηση του Σουάμι Νιραντζανανάντα.


Eμπνευστές

Σουάμι Σιβανάντα Σαρασουάτι
Υπήρξε μια μεγάλη πνευματική μορφή του 20ου αιώνα. Αφού υπηρέτησε ως γιατρός στη Μαλαισία, απαρνήθηκε την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος για την αναζήτηση του Γκούρου του, στους πρόποδες των Ιμαλαϊων. Έγραψε εκατοντάδες βιβλία και άρθρα σχετικά με τη γιόγκα και την πνευματικότητα. Ανέπτυξε τη γιόγκα ως ένα πρακτικό, και ολιστικό εργαλείο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα στη ζωή του. Με το να είναι ο ίδιος η προσωποποίηση της υπηρεσίας, καθοδήγησε εκατοντάδες πνευματικούς αναζητητές, μαθητές αλλά και υποψήφιους στο πνευματικό μονοπάτι, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, εμπνέοντας τους να εφαρμόσουν τη γιόγκα και να ζήσουν μία ζωή με ανώτερες ποιότητες. Το οκταπλό μονοπάτι του: υπηρέτησε, αγάπησε, δώσε, εξαγνίσου, να είσαι καλός, να κάνεις καλό, διαλογίσου, συνειδητοποίησε, έγινε ο οδικός χάρτης για πνευματικούς αναζητητές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι
Καθώς ο Σουάμι Σιβανάντα του εμπιστεύτηκε την αποστολή της διάδοσης της γιόγκα από πόρτα σε πόρτα και από ακτή σε ακτή, ο Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι έγινε ο πιο γνωστός εμπνευστής της γιόγκα στον 20ο αιώνα. Ένας σύγχρονος σοφός και οραματιστής, καθιέρωσε τη γιόγκα ως ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ρεύματα , καθιστώντας τα αρχαία συστήματα της Τάντρα, διαθέσιμα στους ανθρώπους οποιονδήποτε πιστεύω και εθνικοτήτων, για την εξέλιξη τους στο φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Το 1963 ο Σουάμι Σατυανάντα ίδρυσε τη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ (ΒSY). 

Από την ίδρυση της, οι διδασκαλίες του, σύντομα εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο και η γιόγκα μπήκε στα σπίτια των ανθρώπων. Στην κορύφωση των επιτευγμάτων του, απαρνήθηκε όλα όσα δημιούργησε και ταξίδεψε ως ασκητής, σε διάφορα μέρη της Ινδίας και τελικά εγκαταστάθηκε στη Ρίκια (μια απομονωμένη και υποβαθμισμένη περιοχή της Ινδίας). Εκεί πραγματοποίησε την υψηλότερη πνευματική άσκηση (sadhana), γνωστή ως panchagni, θέτοντας ως απόφαση (sankalpa) την ειρήνη, την αφθονία και την ευημερία όλων. Στη Ρίκια ακολούθησε μια εσωτερική φωνή που του έλεγε «Φρόντισε τους γείτονες σου όπως εγώ φρόντισα εσένα» και ξεκίνησε να κατασκευάζει σπίτια για άστεγους και να βοηθά τους λιγότερο προνομιούχους, με κάθε τρόπο ώστε να αποκτήσουν αξιοπρεπή διαβίωση. Ο Σουάμι Σατυανάντα έζησε ως Paramahamsa Sannyasin μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2009, όπου μπήκε στο Μάχα Σαμάντι (την ανώτερη κατάσταση της συνειδητότητας).

«Η γιόγκα θα αναδυθεί ως μία ισχυρή, παγκόσμια δύναμη. Είναι η ανάγκη του σήμερα, η κουλτούρα του αύριο και θα αλλάξει την πορεία των παγκόσμιων γεγονότων».

Σουάμι Σατυανάντα


Σουάμι Νιραντζανάντα Σαρασουάτι
Ο Σουάμι Νιραντζανάντα είναι ο manas putra του Σουάμι Σατυανάντα. Έζησε στο άσραμ του γκούρου του από νεαρή ηλικία και εκεί ολοκλήρωσε πειθαρχημένη εκπαίδευση στη σανυάσα. Αμέσως μετά, στην ηλικία των έντεκα, με την καθοδήγηση του Σουάμι Σατυανάντα, άφησε την Ινδία και ταξίδεψε για μεγάλο διάστημα, για την περαιτέρω καθιέρωση των άσραμ και κέντρων της Σατυανάντα Γιόγκα σε όλο τον κόσμο. Αυτό εμβάθυνε την εμπειρία του και την βαθιά του κατανόηση για τη σύγχρονη κοινωνία και τις επιστημονικές τάσεις. Παρέχει πρακτική καθοδήγηση και εμπνέει αναζητητές, ώστε να ζήσουν το γιογκικό τρόπο ζωής, εναρμονίζοντας κεφάλι, καρδιά και χέρια και αναπτύσσοντας ανώτερη επίγνωση. Διετέλεσε Πρόεδρος της σχολή γιόγκα του Μπιχάρ από 1983-2008. Το 1990 μυήθηκε ως Paramahamsa Sannyasin και το 1995 ορίστηκε πνευματικός διάδοχος του Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Το 1994 εγκαθίδρυσε το πρώτο πανεπιστήμιο της Γιόγκα, πρωτοποριακό στο είδος του, το Bihar Yoga Bharati (ΒΥΒ), το Ινστιτούτο Aνώτατων Σπουδών στις Γιογκικές Επιστήμες και το 2000 το Yoga Publications Trust. Επίσης δημιούργησε το 1995, το Bal Yoga Mitra Mandal, ένα ινστιτούτο για τη διδασκαλία της γιόγκα σε παιδιά. Είναι συγγραφέας ενός μεγάλου αριθμού βιβλίων πάνω στη γιόγκα και την πνευματική ζωή, σεβαστός και αγαπητός παγκοσμίως, ως πνευματικός δάσκαλος, όχι μόνο λόγω της μεγάλης σοφίας και συμπόνιας του, αλλά επειδή είναι ένας άνθρωπος που ακτινοβολεί χαρά και γιορτάζει τη ζωή κάθε λεπτό.

 

Σουάμι Σατυασαγκανάντα Σαρασουάτι
Η Σουάμι Σατυασαγκανάντα Σαρασουάτι, ευρέως γνωστή και ως Σουάμι Σατσανγκι, αν και από παιδί ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε με σύγχρονες ιδέες και πρότυπα, επέλεξε την παραδοσιακή ζωή της απάρνησης και της σανυάσα, μετά από μια σειρά εσωτερικών αφυπνίσεων που είχε σε νεαρή ηλικία, οι οποίες την οδήγησαν στον γκούρου της, Σουάμι Σατυανάντα.
Ταξίδευσε για μεγάλο διάστημα και χωρίς διακοπή, συνοδεύοντας τον Σουάμι Σατυανάντα στις περιοδείες του στην Ινδία και το εξωτερικό, γεγονός που της χάρισε τεράστια εμπειρία και συνέβαλε στην ανάπτυξή της ως ακαδημαϊκή προσωπικότητα, με βαθιά γνώση των γιογκικών και ταντρικών παραδόσεων, καθώς επίσης και των σύγχρονων επιστημών και φιλοσοφιών. Ως μια πραγματικά εμπνευσμένη δασκάλα και χαρισματική συγγραφέας, η Σουάμι Σατσάνγκι είναι η δημιουργός σημαντικών συγγραμμάτων επάνω στη γιόγκα και την τάντρα. Είναι η υπεύθυνη του άσραμ της Ινδίας στη Ρίκια. (Peethadhishwari του Rikhiapeeth). Ζει στη Ρίκια, προσφέροντας ακούραστα υπηρεσίες για την υλική και πνευματική ανύψωση της τοπικής κοινωνίας. Ταξιδεύει στην Ινδία και το εξωτερικό κάνοντας γνωστές τις διδασκαλίες του Γκούρου της σε όλους.

 

Η Σατυανάντα Γιογκα στην Ελλάδα
Το 1976, η Σουάμι Σιβαμούρτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του γκούρου της, Σουάμι Σατυανάντα, έφερε τη Σατυανάντα γιόγκα στην Ελλάδα. Αυτό ξεκίνησε με έναν απλό τρόπο, με την ίδρυση του πρώτου Διαλογιστικού κέντρου γιόγκα στη σχετικά μικρή πόλη της Καλαμάτας. Αμέσως μετά, το 1978, ο Σουάμι Σατυανάντα επισκέφθηκε την Ελλάδα και καθώς το ενδιαφέρον για τη γιόγκα άνθιζε, η Σουάμι Σιβαμούρτι ίδρυσε ένα κέντρο στην Αθήνα και μετά στη Θεσσαλονίκη. Το αδιάλειπτο έργο της συνεχώς αποκτούσε δυναμική και τελικά κορυφώθηκε με την ίδρυση του πρώτου άσραμ στην Ευρώπη, στα Ανατολικά της Αθήνας, την Παιανία, στους πρόποδες του Υμηττού, μία περιοχή που πλαισιώνεται από ελαιώνες και αμπέλια. Η γη στη οποία βρίσκεται το άσραμ έχει μακρά ιστορία πνευματικής δραστηριότητας. Λέγεται ότι κάποτε εκεί υπήρχε ένα ιερό, όπου διδάχθηκαν τα απόκρυφα Διονυσιακά μυστήρια και ότι η πόλη της Παιανίας ήταν η γενέτειρα του φιλοσόφου Σωκράτη και του διάσημου ρήτορα Δημοσθένη. 

Για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, το Σατυανάντασραμ Παιανίας έχει διαποτιστεί με την ενέργεια και τη σοφία των δασκάλων της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα που τακτικά έχουν έρθει στην Ελλάδα από την εποχή των εγκαινίων του άσραμ το 1985. Σήμερα το Σατυανάντασραμ Ελλάδας αποτελείται από τρία Διαλογιστικά κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα, συμπεριλαμβανόμενου και του άσραμ στην Παιανία. Αποτελεί τη βάση, εκατοντάδων ανεξάρτητων εισηγητών εκπαιδευμένων στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα. Τα άτομα του άσραμ ακολουθούν το γιογκικό τρόπο ζωής και τις λειτουργίες του, με βάση την αρχή της εθελοντικής εργασίας. Το Σατυανάντασραμ της Παιανίας διαρκώς εξελίσσεται και καλωσορίζει όλους τους ανθρώπους που αναζητούν, έναν ισορροπημένο και υγιή τρόπο ζωής και θέλουν να αναπτύξουν ένα πνευματικό και θετικό όραμα στη ζωή, με βάση τις διδασκαλίες του Σουάμι Σατυανάντα και μια σειρά δασκάλων της παράδοσής του.


Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι
Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι γεννήθηκε στην Αυστραλία και για πρώτη φορά συνάντησε το γκούρου της, Σουάμι Σατυανάντα στο άσραμ του, στο Bihar School of Yoga, όπου και εκπαιδεύτηκε στους διάφορους κλάδους της Γιόγκα και την σανυάσα. Το 1976 έλαβε από εκείνον την αποστολή να φέρει και να κάνει γνωστή τη γιόγκα στην Ελλάδα. To 1978 ίδρυσε το Κέντρο της Γιόγκα Σατυανάντασραμ στην Ελλάδα, και από τότε ξεκίνησε να ταξιδεύει ακούραστα σε ολόκληρη τη χώρα μεταδίδοντας τη διδασκαλία της Γιόγκα. Ίδρυσε τρία διαλογιστικά κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα, δυο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και αλλά ανεξάρτητα κέντρα γιόγκα σε ολόκληρη την Ελλάδα. To 1993 η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι αναγνωρίστηκε ως Υoga Acharya (αυθεντία της γιόγκα) από την Ιnternational Yoga Fellowship Movement και το Bihar School of Yoga στο Μονγκύρ της Ινδίας. Έχει επίσης οριστεί ως ένα από τα άτομα για την προστασία της παράδοσης της Γιόγκα για την Ακαδημία της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ευρώπη. Το 2014 εγκαινίασε την Πανελλήνια Ένωση Εισηγητών, εκπαιδευμένων στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα (HAISY).Έχοντας ως βάση το άσραμ της Παιανίας, ταξιδεύει συχνά σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στη γιόγκα. Έχει κερδίσει το βαθύ σεβασμό όλων όσων έχει αγγίξει τις ζωές τους, χάρη στην έμφυτη σοφία, τη συμπόνια, το χιούμορ και την χαρά που ακτινοβολεί.


Η Σατυανάντα Γιόγκα στην κοινωνία
Η αρχαία επιστήμη της γιόγκα περασε στα ερευνητικά εργαστήρια των επιστημόνων και των γιατρών και από εκεί ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη κοινωνία και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Έχει αφομοιωθεί με επιτυχία σε πολλούς τομείς μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, σε πολλές χώρες. Βοηθά ανθρώπους σε φυλακές, σχολεία, πανεπιστήμια, εργοστάσια, επιχειρηματικούς τομείς, γηροκομεία, αερογραμμές, ένοπλες δυνάμεις, κέντρα αποτοξίνωσης, αθλητισμό και νοσοκομεία.

Η Σατυανάντα Γιόγκα δίνει έμφαση στην υπηρεσία με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Το ανθρωπιστικό της ήθος στοχεύει να στηρίξει τους φτωχούς και όσους έχουν ανάγκη, παρέχοντας ρουχισμό, εκπαίδευση, μέσα βιοπορισμού, ή απλώς έμπνευση, ελπίδα και ανάταση. Παρέχει στα άτομα τα εργαλεία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες τους για τη ζωή με σκοπό να είναι ικανά να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Η Σατυανάντα Γιόγκα προσφέρει την ευκαιρία να βιώσει κανείς τα οφέλη της ζωής του άσραμ. Ένα άσραμ είναι ένα μέρος, όπου μαθαίνει κανείς να χειρίζεται τις αντιξοότητες της ζωής, μέσω της ανάπτυξης ενός ισχυρού και ικανού νου. Επίσης, αποκτά κανείς πρακτική εμπειρία και μία βαθύτερη κατανόηση της γιογκικής φιλοσοφίας και ψυχολογίας.

 

 

Subscribe

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ
Έχοντας διαβάσει και συμφωνώντας με όλους τους ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίνω την συγκατάθεσή μου στο ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων μου. Στην περίπτωση αλλαγής, θα γνωστοποιήσω, αμέσως και με τον ίδιο τρόπο, την νέα ηλεκτρονική διεύθυνσή μου ή τον νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου μου.ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους