Σφάλμα
 • Σφάλμα κατα τη φόρτωση της εφαρμογής: com_multicats, 1

satyanandayoga.gr

Σιβανάντα Μαθ στην ΙνδίαΟ Σουάμι Σατυανάντα ίδρυσε το Σιβανάντα Μαθ, μία κοινωνική και φιλανθρωπική οργάνωση, το 1984 στη μνήμη του γκούρου του, Σουάμι Σιβανάντα στο Ρισικές. Ο στόχος του Σιβανάντα Μαθ είναι, μέσω φιλανθρωπικών πράξεων, να προσφέρει υπηρεσίες και να ανυψώνει ηθικά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που διατηρεί τα λιγότερα προνόμια.

Από τη στιγμή της έναρξης της οργάνωσης , το Σιβανάντα Μαθ, έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη των πιο ασθενών και στερημένων τμημάτων της κοινωνίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περιοχή της Ρίκια - επαρχία Ντέογκαρ, Τζαρκάντ - με αποτέλεσμα η κάποτε φτωχή και εγκαταλειμμένη περιοχή, τώρα να ακμάζει με ζωτικότητα και ευημερία.

Το Σιβανάντα Μαθ στοχεύει στην αναβάθμιση των αποδυναμωμένων αγροτικών και υπανάπτυκτων περιοχών, όχι με την καλλιέργεια της νοοτροπίας της εξάρτησης στα άτομα, αλλά με τη ενθάρρυνση να έχουν ως στόχο τους τη γαλήνη, την υγεία, την αφθονία, την οικονομική ευεξία, και πάνω απ΄ όλα τη δυνατότητα να αισθάνονται επαρκή ως άτομα αλλά και ως μέρη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι προσφορά ελεημοσύνης αλλά aradhana (δηλαδή η λατρεία του Θεού μέσα από την ανθρώπινη μορφή ), βασισμένη στην υψηλότερη Βεδική διδασκαλία του atmabhav, την οποία ο Σουάμι Σατυανάντα εξηγεί ως εξής: «Να έχουμε ενσυναίσθηση για αυτά που συμβαίνουν στους άλλους και να θεωρούμε τη θλίψη και τη δυστυχία τους, δική μας».

Η προσφορά της ανιδιοτελούς υπηρεσίας δεν είναι παρά μία έκφραση των πνευματικών κανόνων συμπεριφοράς του Σουάμι Σιβανάντα, του οποίου η κεντρική διδασκαλία - η οποία συνοψίζεται στη φράση «Υπηρέτησε, αγάπησε και πρόσφερε» - ήταν ο θεμέλιος λίθος για όλες τις δραστηριότητες του Σουάμι Σατυανάντα στο Ρίκιαπιτ.

Σήμερα, η Σουάμι Σατυασαγκανάντα, εμπνευσμένη από τη σανκάλπα (απόφαση) του γκούρου της Σουάμι Σατυανάντα, να προσφέρει στους γείτονές του με τον ίδιο τρόπο που εκείνος προνοούσε, διευθύνει τις δραστηριότητες του Σιβανάντα Μαθ από το 1989.

«Αρχίσαμε να προσφέρουμε στους χωρικούς μικρά τρίκυκλα και χειροκίνητα καρότσια για τη μεταφορά ατόμων ώστε να είναι σε θέση να κερδίζουν τα απαραίτητα για τη διαβίωση τους, δώσαμε στις γυναίκες ραπτομηχανές και τις διδάξαμε πώς να ράβουν, τους δώσαμε αγελάδες και ταύρους έτσι ώστε οι γεωργοί να μπορούν να οργώνουν τα χωράφια τους και οι άνθρωποι να είναι σε θέση να πουλήσουν τις αγελάδες τους και ελέγξαμε όλους τους πιθανούς τρόπους από τους οποίους θα μπορούσαν να κερδίσουν χρήματα. Ο Σουάμι Σατυανάντα είπε ότι είναι σημαντικό, κάθε μέρα να είναι αναμμένη μία φωτιά στα σπίτια και οι οικογένειες να έχουν τουλάχιστον ένα πλήρες γεύμα τη μέρα, το οποίο (το 1989) δεν είχαν».

Σουάμι Σατυασανγκανάντα 


Σε σύντομο χρονικό διάστημα, 160 χωριά γύρω από τη Ρίκια που θυμίζουν εποχή του 16ου αιώνα, χωρίς δρόμους, ηλεκτρισμό ή καταστήματα, μεταμορφώθηκαν ολοκληρωτικά φτάνοντας στις μέρες μας να έχουν συνολικά 30.000 οικογένειες.

Οι δραστηριότητες του Σιβανάντα Μαθ περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Βελτίωση της ζωής των παιδιών διασφαλίζοντας ότι θα τους παρέχονται τα αγαθά για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
 • Εκμάθηση των νεαρών κοριτσιών (kanyas) και αγοριών (batuks) των γύρω χωριών της Σανσκριτικής και της Αγγλικής γλώσσας. Εκπαίδευση τους στη γιόγκα, τις απαγγελίες, τα κίρταν και τα κομπιούτερ.
 • Παροχή υποτροφιών στους μαθητές που έχουν τις ικανότητες να προχωρήσουν στις σπουδές τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των kanyas.
 • Συλλογή ειδών για τα ονομαζόμενα κιβώτια «καλής τύχης», που περιέχουν ρούχα, κοσμήματα, είδη προσωπικής υγιεινής και τον βασικό οικιακό εξοπλισμό για τους νιόπαντρους.
 • Παροχή οικονομικής καθώς και κοινωνικής αρωγής όπως για παράδειγμα χρηματοδότηση και κατασκευή σπιτιών για τους άστεγους.
 • Ανάπτυξη ευκαιριών απασχόλησης των ατόμων, καθώς και συνθηκών που συντελούν στην αυτοσυντήρηση και την αυτονομία των χωρικών.
 • Παροχή μηνιαίων συντάξεων για τους ηλικιωμένους και τις χήρες.
 • Βοήθεια στο σκάψιμο και στο άνοιγμα πηγαδιών ώστε να είναι δυνατή η παροχή πόσιμου νερού στα χωριά των αγροτών καθώς και η δυνατότητα της άρδευσης της γης τους
 • Βοήθεια στο όργωμα των χωρικών και στο πότισμα των καλλιεργειών τους.
 • Διανομή σπόρων, προσφορά ζώων όπως αγελάδες, ταύρους καθώς και κατσίκες, μαζί με την παροχή δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών.
 • Διανομή ρούχων καθώς και οικιακών ειδών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών.

Subscribe

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ
Έχοντας διαβάσει και συμφωνώντας με όλους τους ΟΡΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δίνω την συγκατάθεσή μου στο ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑΣΡΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων μου. Στην περίπτωση αλλαγής, θα γνωστοποιήσω, αμέσως και με τον ίδιο τρόπο, την νέα ηλεκτρονική διεύθυνσή μου ή τον νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου μου.ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ένα όραμα για το
 Σατυανάντα Μαθ

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2018 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους